Schouwvragen

25 mei 2016 door Liesbeth

Woensdagmiddag 25 mei was de gemeente schouw, aanwezig waren acht dorpsbewoners en twee ambtenaren. Er werden verschillende vragen gesteld, zoals de steeds terugkerende over de drempel.

In geen enkele volgorde van belangrijkheid:

1. Door het slecht kunnen passeren op de Oldenzijlsterweg ontstaatn er geulen in de berm. Voorstel is om daar grasstenen te plaatsen.

2. Vraag over het onderhoud van het schelpenpad van het kerkhof, het onkruid groeit er hard door heen. Antwoord is dat de gemeente druk op zoek is naar een andere manier van verwijderen van het onkruid, nog even geduld.

3. Wat te doen met de grotere bloemstukken die van het kerkhof komen? Als die er zijn, dan kan de gemeente gebeld wordne en die komt dit afval halen. Het plaasten van grote afvalbakken op andere plekken heeft geleerd dat die voor andere dingen worden gebruikt.

4. Zwerfvuil in de bermen. Dit is gelieerd aan het wildplassen en het ongevraagd picknicken in de voortuin (echt waar) door het grotere aantal wandelaars. De gemeente kan hier niets aan doen, alleen ook aan iedereen het advies om mensen zelf aan te sprkeen. De gemeente kijkt wel naar het plaatsen van een afvalbak op de kruising Oldenzijlsterweg/Dijkumerweg.

5. Op het verlengde van het Baalkjepad zullen schelpen gegooid worden.

6. De drempel, ach ja de drempel, dat nemen we mee.

7. De cirkel bij het kerkhof, ach ja de cirkel, die nemen we mee.

8. Verlichting aan het begin van de bebouwing Noorderweg/Oldenzijlsterweg: zal over nagedacht gaan worden.

 

Geplaatst in Algemeen nieuws, Gemeentenieuws

Advertenties