Hemelvaart boulen

13 mei 2018 door Liesbeth

Op 10 mei was het weer zover. Het was Hemelvaartsdag, de dag dat Oldenzijl met elkaar strijdt om het Jeu de Boules kampioenschap. Tijdens het inschrijven van de ploegen probeerden we nog te achterhalen hoe lang er al op Hemelvaartsdag werd ‘gebouled’. Niemand die het precies wist, maar we schatten toch al zeker twintig jaar. Misschien dat Frans in z’n archief kan terugvinden wanneer de eerste wedstrijd was.

 

 

 

 

RAD_2275

In de dagen voor Hemelvaartsdag was het prachtig, zonnig weer. De dag zelf begon met regen, maar gelukkig werd het rond de middag droog. Wel was het koud, waardoor de spelers dik ingepakt met de wedstrijden begonnen. Gelukkig brak af en toe het zonnetje door en konden de jassen open.

 

 

JdB-2

 

Er hadden zich vijf koppels ingeschreven, die allemaal tegen elkaar speelden. De wedstrijdleiding, Marjolein Zwerver en Anton Klein, had bepaald dat een wedstrijd maximaal 1 uur mocht duren, omdat we anders in tijdnood zouden komen. Anton hield als scheidsrechter nauwgezet de tijd bij en moest af en toe zeggen dat het uur bijna om was. Uiteindelijk kon door tijdgebrek alleen de wedstrijd tussen Bouke & Klaas tegen Louwe & Louis niet worden uitgespeeld. De tegenstanders waren flink aan elkaar gewaagd en af en toe ging het om het laatste puntje. Maar uiteindelijk is er een winnaar uit de bus gekomen. En dat waren Bouke & Klaas. Zij hadden alle wedstrijden gewonnen. Maar hoe zou het zijn gelopen als de wedstrijd tegen Louwe & Louis wel was uitgespeeld? Hoe dan ook, zij zijn de terechte Oldenzijlse winnaars van 2018 en mogen de Jeu de Boules wisselbeker voor een jaar naar huis nemen

Geplaatst in Activiteiten

Advertenties