de regenval in 2009

2 januari 2009 door Liesbeth

januari 29 mm

februari 45 mm, waarvan enkele mm sneeuw!

maart 58 mm

april 13 mm

mei 60 mm

juni 41 mm

juli 70 mm, erg weinig volgens onze regenme(es)ter dhr Aué

augustus 39 mm

september 30 mm (al weer weinig volgens de rainwatcher)

oktober 43 mm

november 77 mm, met het volgende commentaar van de regenmeester!

Volgens mijn ‘hoogst moderne’ installatie is er 77 mm. gevallen. De weerstations in Uithuizen en Uithuizermeeden melden respectievelijk 94 en 109 mm. Landelijk is er 120 mm. gevallen. ‘k Zag van de week een kaartje, waaruit je kon aflezen dat vorige week in een smalle strook langs de kust hier veel minder neerslag was gevallen dan elders. Maar in die strook hoorden genoemde weerstations ook! Dus weer mijn twijfels aan de stomme ding op twee meter hoogte bij onze vijver die zo zuinig met de regen omgaat.

december 36 mm

Geplaatst in Waterstanden

Advertenties