Jaarvergadering ijsvereniging

18 februari 2017 door Liesbeth

Om 20.00 uur precies (!) werd de vergadering geoopend door de voorzitter, Dick Sikkema. Ook de rest van het bestuur (Marten, Arne Jan, Ad en Danny) waren aanwezig. De leden die al zo vroeg aanwezig waren, waren met stomheid geslagen (Marja, Leo, Geurt, Ijes, Eric, Yolande, Dorien, Trudy, Gerrit, Paul, Sietse en Liesbeth). Afmeldingen waren er van Klaas, Gea, Bouke en Louis.

De voorzitter startte met het herdenken van de leden die dit jaar zijn overleden: Coba, de moeder van Dick, Jacob, ons erelid, Ton en mw Buurma, de moeder van Sietse. Daarnaast zijn er ook vier nieuwe leden bij gekomen: Jan en Anita Riemeijer, Finn en Mette.  En wanneer iemand een kaartje wil sturen aan Joke, het adres is terug te vinden op de website in de Olnzielster.

De voorzitter meldt dat het belofte van vergaderen in november niet heeft kunnen nakomen, het komende jaar houdt men die belofte wel. Er is onmiddellijk een datum geprikt: vrijdag 24 november. De vereniging bestaat volgend jaar negentig jaar en wil dit groots vieren. Gezien de financien (ruim 900 euro op de bank) moet dat kunnen lukken. Deze prachtige reserve wordt ook als een klein kadootje terug gegeven aan de leden: volgend jaar geen contributie betalen.

Andere ideeën voor een feestje waren natuurlijk schaatsen, de Olympische Spelen, winterwadlopen, Hogelandster Speuln of een workshop curling.

Dit jaar waren er geen activiteiten geweest: men stond klaar voor het maken van een baantje op het schoolplein, maar …..? Niet gelukt dus.

Het strijkijzer is gegraveerd met de namen van de winnaars van de eerste, en tot dusverre, enige striekiezergliedenwedstrijd in 2012, Ad, Geeske, Edwin en Rick. Sietse kon dit echter niet lezen, armen waren te kort.

Sietse heeft in zijn schuur een bord gevonden “schaatsen slijpen”, hij heeft dit gedoneerd aan de vereniging!Het bord komt uit de schuur van Eppe, waar nu Eric en Yolande wonen.

En nog even administratief:

De kascommissie heeft decharge verkeend, Dorien heeft Yolande aangewezen als opvolger.

Ad en Arne Jan maken nig steeds ruzie over wie secretaris is 😜

Jan Riemijer wilde eventueel wel in het bestuur. Marten was aftredend en herkiesbaar, hij is met algemene stemmen herkozen. Jan is bedankt voor het aanbod, misschien een volgende keer?

En Frans schrijft al 26 jaar in de Olnzielster over de ijsvereniging, en deze tomeloze inzet heeft geleid tot het erelidmaatschap! Zijn naam was al gegraveerd in het bord, het hangt in het dorpshuis.

 

Op 4 maart om 11 uur kan men verzamelen bij het dorpshuis voor een ochtendje schaatsen in Kardinge.

 

De pauze was van 20.18 tot 20.29, het eindsignaal klonk om 20.45, waarna we aan de bingo konden. Voor Trudy ging een wereld open en Ijes voelde zich helemaal thuis.

Geplaatst in IJsvereniging

Advertenties