frisdenkers op 23 maart

16 maart 2017 door Liesbeth

Congres voor Frisdenkers die Mee Denken

Op 23 maart 2017 vindt in Rietland in Zuidwolde hét congres plaats voor iedereen met een warm hart voor zijn of haar dorp in de BMWE-gemeenten. Het belooft een avond vol inspiratie, dromen en kennis te worden. Met prominente gastsprekers, lokale bn-ers en mooie burgerinitiatieven.

Achtergrond

Gaat de rol van de gemeente(n) veranderen? Is er straks nog wel of juist meer ruimte voor initiatieven van bewoners? Welke invloed heeft de herindeling nu eigenlijk? Wat de antwoorden ook zijn, er kan slimmer worden samengewerkt. Met als gezamenlijk doel een groeiende leefbaarheid in eigen dorp en regio. Deze onderwerpen vormen de bestanddelen van het congres. We laten zien dat er iets bijzonders gebeurt in onze nieuw te vormen gemeente. Doeners en denkers komen samen en leren van elkaar. De presentatie is in handen van Arno van der Heyden – Aize Bouma is panelleider.

Voor wie?

Alle inwoners, ondernemers, culturele en maatschappelijke organisaties en dorpsverenigingen uit de vier BMWE-gemeenten. Ook bestuurders en medewerkers van de vier gemeenten zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn.

Wanneer en waar?

Donderdag 23 maart 2017, 19:45-22:30 uur, Rietland, Oosterseweg 62 in Zuidwolde (gemeente Bedum)

Aanmelden

Heeft u belangstelling? Meldt u zich dan aan via https://congres-bmwe-gemeenten.eventbrite.nl. De toegang is gratis.

Mee Denken en Dromen

Alle inwoners uit de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond hebben de afgelopen maanden kunnen meedenken over de toekomst van hun nieuwe gemeente. Tijdens vrije inloopsessies in alle vier gemeenten, konden zij hun mening, behoeften en dromen met ons delen. Bijna 5700 inwoners, willekeurig geselecteerd uit de inwonersbestanden van de 4 gemeenten, is gevraagd een vragenlijst in te vullen. Ook ondernemers, dorpsbelangenverenigingen en maatschappelijke organisaties waren uitgenodigd mee te denken en te dromen. Ruim 100 ‘Frisdenkers’ vulden 9 februari jl. de zaal in Wehe-Den Hoorn. De uitkomsten van de bijeenkomsten en de enquête komen terug op het congres.

Op onze Facebookpagina die voor het visietraject in het leven is geroepen kunnen inwoners nog steeds meepraten: https://www.facebook.com/VisieopdeToekomstJouwNieuweGemeente

 

Geplaatst in Activiteiten, Algemeen nieuws, Gemeentenieuws

Advertenties