Dizain aan de slag met huisstijl voor Het Hogeland

18 januari 2018 door Liesbeth

 

Bureau Dizain gaat de huisstijl voor de nieuwe gemeente Het Hogeland ontwerpen. Het Groningse bureau kwam als beste uit de bus bij een presentatie op dinsdag 16 januari jl. Er waren vier bureaus uitgenodigd die twee mogelijke ontwerpen mochten presenteren. Dizain kwam als winnaar naar voren.

De presentaties zijn gegeven aan de stuurgroep Herindeling BMWE-gemeenten en de werkgroep huisstijl. Daarna boog de werkgroep huisstijl en een selectie van de stuurgroep zich over de gepresenteerde ontwerpen én over de presentatie van de bureaus zelf. Dat gebeurde aan de hand van een aantal functionele criteria.

Dizain gaat het ontwerp nader uitwerken. In februari 2018 krijgen de inwoners van de vier gemeenten en de medewerkers de gelegenheid om te kiezen uit twee varianten. Eind februari van dit jaar ligt er een definitieve huisstijl. Die wordt stapje voor stapje ingevoerd via de zogenaamde ‘dragers’: van briefpapier tot wagenpark en van visitekaartjes tot bewegwijzering.

 

Geplaatst in Gemeentenieuws

Advertenties