NL doet, ook in Oldenzijl

18 maart 2019 door Liesbeth

 

Linda, Gerrit en Tim hadden de koffie, thee en gebak klaar staan toen vanaf half twee we het dorpshuis inliepen. Een warme opfrisser was ook wel nodig, want de meeste van ons waren nat van de regen aangekomen. Dat mocht echter de pret niet drukken. Op het programma stond de grote schoonmaak van de keuken en het maken van twee bloembakken voor buiten naast de entree. We waren met ons twaalven. De ploeg werd in tweeën gedeeld. Paul stortte zich vol overgave op het schoonmaken van de roosters van de afzuigkap. Daarvoor moest hij wel even naar huis voor de hogedruk spuit. Christien en Corry namen de rest van de keuken op zich. En grondig ook. Met hulp van Jolande werd zelfs het armateur gedemonteerd om het afdekscherm een goede beurt te geven. Yolande, Tim, Yes zorgde o.a. voor schone ramen, deuren en vloer.

Linda had de mannen van Hamminga lief aangekeken en die hadden een groot deel van het hout nog gezaagd. Niet alles want er moest ook nog iets te doen blijven voor de knutselploeg. Daar heeft Oldenzijl eerder goede ervaring mee. Voor degene die het niet meer weet, maar voor het vastschroeven van een terrasplank hebben ze in Oldenzijl 5 man nodig. Dit record werd weer geëvenaard bij het in elkaar zetten van de bodem van de bloembak. De drie voorgezaagde planken pasten niet helemaal. En dat vraagt om zeer diepgaand en intensief overleg. Gelukkig kwamen ze onder leiding van Bouke er uit. Raymond liep wat op en neer van dorpshuis en zijn huis met de balken. Gerrit lijmde alles vast wat los was en Eric toonde zich de meester schroever. Resultaat twee mooie bloembakken die gelijk gevuld konden worden met de buxusheesters en violen. Maar niet alle violen, want Louis had er een paar ingepikt voor zijn hangbakje op het terras. Hoewel hangbakje, volgens sommige was het een mussenhotel. Andere zagen er een minimoestuin in. Hoe dan ook, het bakje hangt ondanks de glijpartij van Louis op het natte, spekgladde terras.

Moei en voldaan werd na het werk genoten van het Chinees, waar de oudere dorpsbewoners (Frans, Ina, Janine en Geurt) en ook Liesbeth (!) zich bij de schoonmakers en klussers aansloten.

 

©Louis

Geplaatst in Algemeen nieuws

Advertenties