Open monumentendagen 14 en 15 september

5 september 2019 door Liesbeth

 

NICOLAASKERK OLDENZIJL OPEN TIJDENS MONUMENTENDAGEN

OLDENZIJL – De deur van de Nicolaaskerk in Oldenzijl is normaal gesproken altijd open voor bezoekers. Op dit moment is het gebouw echter al bijna drie maanden gesloten in verband met de plaatsing van het Van Oeckelenorgel uit de afgebroken kerk in Garsthuizen. Tijdens de Open Monumentdagen op 14 en 15 september is de kerk in Oldenzijl tijdelijk weer even toegankelijk voor het publiek.

Bezoekers kunnen gedurende dat weekend met eigen ogen zien hoe de werkzaamheden inmiddels zijn gevorderd. „Klaar is het nog lang niet, alles staat op z’n kop, verwacht dus geen plaatjesmooie kerk,” waarschuwt één van de bestuursleden, „maar dit is wél een unieke gelegenheid om halverwege het proces van deze bijzondere operatie een kijkje achter de schermen te nemen en al een heel goede indruk te krijgen van hoe mooi het gaat worden. Maar… let niet op de rommel!”
Eind november moeten de werkzaamheden zijn afgerond en wordt het orgel, dat nu nog eigendom is van de Stichting Oude Groninger Kerken, officieel overgedragen aan de Stichting Nicolaaskerk Oldenzijl. Zowel zaterdag 14 als zondag 15 september is de kerk in Oldenzijl geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Geplaatst in Activiteiten, Algemeen nieuws

Advertenties