Burendag, met vuur!

19 september 2019 door Liesbeth

Op zaterdag 28 september is de jaarlijkse burendag weer. Wie wil helpen kan zich opgeven bij Paul, en vanaf half elf kan er geklust worden.

Als er voldoende liefhebbers zijn, wordt er vanaf half twee jeu gebouled, of zoiets….

en dan vanaf 16 uur barbecue (zonder kosten), met elkaar. Wie wil of kan iets maken, geef dit even door aan het bestuur. Als je mee wilt eten ook!

Opgenomen in Activiteiten

6 oktober 2019: muzikale kerkenfietsroute!

14 september 2019 door Liesbeth

U kunt via deze link de folder lezen:

klik MuzikaleKerkenFietsroute2019_Folder_webversie

 

en alle informatie tot u nemen!

Opgenomen in Activiteiten

Paaptil nieuws

9 september 2019 door Liesbeth

Onze razende reporter (Marja) meldt het volgende:

Bij de Paaptil wordt (werd) gewerkt aan wegversmallingen. In oktober 2018 was er een bewonersinitiatief van de Paaptilsterwegaanwonenden, met betrekking tot de verkeerssituatie. In hoeverre déze werkzaamheden daar een uitvloeisel van zijn, is ons niet bekend, maar kijkende naar hun voorstellen……. Voor het (hele) verhaal in de Ol’nzielster wordt Martijn nog benaderd.

 

Opgenomen in Algemeen nieuws

Open monumentendagen 14 en 15 september

5 september 2019 door Liesbeth

 

NICOLAASKERK OLDENZIJL OPEN TIJDENS MONUMENTENDAGEN

OLDENZIJL – De deur van de Nicolaaskerk in Oldenzijl is normaal gesproken altijd open voor bezoekers. Op dit moment is het gebouw echter al bijna drie maanden gesloten in verband met de plaatsing van het Van Oeckelenorgel uit de afgebroken kerk in Garsthuizen. Tijdens de Open Monumentdagen op 14 en 15 september is de kerk in Oldenzijl tijdelijk weer even toegankelijk voor het publiek.

Bezoekers kunnen gedurende dat weekend met eigen ogen zien hoe de werkzaamheden inmiddels zijn gevorderd. „Klaar is het nog lang niet, alles staat op z’n kop, verwacht dus geen plaatjesmooie kerk,” waarschuwt één van de bestuursleden, „maar dit is wél een unieke gelegenheid om halverwege het proces van deze bijzondere operatie een kijkje achter de schermen te nemen en al een heel goede indruk te krijgen van hoe mooi het gaat worden. Maar… let niet op de rommel!”
Eind november moeten de werkzaamheden zijn afgerond en wordt het orgel, dat nu nog eigendom is van de Stichting Oude Groninger Kerken, officieel overgedragen aan de Stichting Nicolaaskerk Oldenzijl. Zowel zaterdag 14 als zondag 15 september is de kerk in Oldenzijl geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Opgenomen in Activiteiten, Algemeen nieuws

Bouke of Bauke?

21 augustus 2019 door Liesbeth

Dankzij een oplettende dorpsbewoner kwamen we te weten dat a.s. zondag (25 augustus) de Bauke Mollema tocht door ons dorp komt.

Bauke en zijn meefietsers komen via de Battenweg het dorp binnen en gaan via de Paaptilsterweg het dorp weer uit.

Zie voor meer info: https://www.baukemollematocht.nl/deelnemers/routes/

vr gr
VDO bestuur

Opgenomen in Algemeen nieuws

En in de overige media:

19 augustus 2019 door Liesbeth

Probeer hier eens op te klikken!

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/211951/Expeditie-Grunnen-de-groet-van-Tim

Helaas, zelf even kopieren….

 

of deze?

https://www.rtvnoord.nl/tv/programma/10250/Expeditie-Grunnen/aflevering/26044#

Opgenomen in Algemeen nieuws

Helaas

15 augustus 2019 door Liesbeth

Niet te geloven, maar er is te weinig rommel in Oldenzijl. De rommelmarkt gaat niet door aangezien te weinig mensen zich hebben opgegeven.

Opgenomen in Activiteiten

Wat gaan we doen?

27 juli 2019 door Liesbeth

Linda en Yolande willen graag op 31 augustus een rommelmarkt organiseren. Maar dit vraagt enige voorbereiding. Dus, wie wil meedoen? Wie heeft rommel om te verkopen? Wie wil bv pruimenjam verkopen? Wie heeft er nog iets anders? Wie heeft nog leuke ideeen?

Laat dit alsjeblieft zo snel mogelijk weten aan Linda (06-50231595) of Yolande (06-25491836), als er genoeg animo is , kunnen we los!

Opgenomen in Activiteiten

Doen ze het? Of doen ze het niet?

4 juli 2019 door Liesbeth

In ieder geval gaat het dorpshuis zondag 7 juli al om 16 uur open zodat we allemaal (de keuken is voor, in de rust, en na afloop open) om 17 uur klaar kunnen zitten. Waarvoor, vraagt u? Omdat de leeuwinnen wereldkampieon worden natuurlijk! Wie wil daar niet getuige van zijn?

en anders verdrinken we samen ons verdriet😢😩

Opgenomen in Activiteiten

Olnzielster juni 2019

26 juni 2019 door Liesbeth

Klik hier voor de nieuwe Olnzielster, juni 2019

Opgenomen in Ol'nzielsters

Advertenties