niet te geloven!

16 juli 2018 door Liesbeth

Eindelijk is het zover: Eric en Gea wonen in Oldenzijl. Onderstaande brief is of wordt bij iedereen bezorgd, maar nu al te lezen op Uw website!

 

 

Hallo Buurt bewoners.

Via dit bericht willen wij jullie allen vertellen dat we na lang wachten, dinsdag 10 juli eindelijk groen licht hebben gekregen van alle organisaties. We gaan dan ook vrijdag 27 juli om 13.30 de akte laten passeren bij de Notaris. Zoals jullie misschien al hebben gezien, wonen we inmiddels al in het pand.

Dit ging allemaal onverwacht sneller als dat we hadden gedacht. We hebben met de Gemeente overeenstemming bereikt en hebben samen besloten dat we er alvast in mochten. Nadat we 27 juli gaan tekenen zullen we met de aannemer een plan opstellen qua verbouwing. Omdat de vakanties al snel in aantocht zijn, hebben we besloten om na de vakantie een avond te beleggen voor alle dorpsbewoners, en daarin zullen we jullie op de hoogte brengen van stand van zaken.

We zijn erg blij dat het gelukt is, en dat we iets moois op gaan zetten, samen met onze mensen en het dorp.  Mochten er nog vragen zijn n.a.v. deze mail kom gerust langs. De koffie staat klaar.

 

Groetjes Gea en Eric de Rover.

 

Opgenomen in Algemeen nieuws

Berichten uit het bestuur

11 juli 2018 door Liesbeth

men laat het volgende weten:

het bestuur van VDO heeft de samenwerkingsovereenkomst met Ik&Zorg ondertekend. De acte passeert binnenkort waarna Ik&Zorg eigenaar is van het schoolgedeelte. Nadere informatie hierover volgt.

Zaterdag 1 september is de culturele fietstocht, al eeder gemeld. Georganiseerd door Oosternieland en Oldenzijl neemt hieraan deel. Iedereen in Oldenzijl die wil kan een mooie tocht door de kleine dorpen van het oude Eemsmond fietsen. Op de rustplaatsen zullen verrassingen zijn. In augustus volgt de offieciële uitnodiging.

Komende zondag 15 juli is de voetbalfinale te zien in het dorpshuis vanaf 17 uur, kom je favoriet aanmoedigen!

Er is subsidie aangevraagd voor nieuw meubilair, duimen!

Het bestuur wacht  nog op de toezegging voor aangevraagd geld voor beamer en scherm.

En, dat was het eerst weer….

 

 

enne, dit weekend zijn de open imkerdagen, niet vergeten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opgenomen in Algemeen nieuws

Oln’zielster alweer verschenen

4 juli 2018 door Liesbeth

De Oln’zielster van deze zomer staat hier weer voor u klaar, veel leesplezier!

Opgenomen in oldenzielsters

quilt 2018: het was weer een feest

21 juni 2018 door Liesbeth

Veel mensen waren betrokken bij het reilen en zeilen van die dagen, allemaal vrijwilligers. Het was (weer) prachtig, hard werken, leuke mensen, mooie quilten.

Een paar sfeerfoto’s van Frans Aué:

 

QS-1

kImono-2 Q-2 Q-1  kImono-1

Opgenomen in Algemeen nieuws

Snel internet?

11 juni 2018 door Liesbeth

 

Hier een link met meer info:

Aanbod internet, televisie en telefonie bekend

En hier een link om te bekijken of jouw adres in aanmerking komt:
https://www.snelinternetgroningen.nl/

Opgenomen in Algemeen nieuws

Koning opent nieuwe spoorlijn tussen Roodeschool en Eemshaven

26 mei 2018 door Liesbeth

Zijne Majesteit de Koning opent woensdagmiddag 20 juni 2018 de nieuwe spoorlijn tussen Roodeschool en Eemshaven. De treinverbinding maakt Eemshaven en het Duitse eiland Borkum beter bereikbaar met het openbaar vervoer.
Om het nieuwe spoor mogelijk te maken zijn twee nieuwe stations gebouwd; in Roodeschool en in Eemshaven. Het bestaande goederenspoor tussen beide plaatsen is aangepast en geschikt gemaakt voor reizigerstreinen. Tot slot is het tracé met drie kilometer verlengd. De trein rijdt drie tot vier keer per dag vanuit Groningen naar Eemshaven. Mensen die in Eemshaven werken kunnen met het openbaar vervoer van en naar hun werk reizen en toeristen kunnen aansluitend de boot naar Borkum nemen. Het nieuwe spoortracé is het resultaat van een Nederlands-Duits samenwerkingsverband van publieke en private partijen.   Na de opening van de spoorlijn stapt Koning Willem-Alexander in Eemshaven aan boord van het energiezuinige woon- en zeilschip Ecolution. Tijdens de vaartocht wordt de Koning geïnformeerd over de ontwikkeling van Eemshaven en de digitalisering en vergroening van de chemische industrie

Opgenomen in Algemeen nieuws

Verdrietig nieuws

20 mei 2018 door Liesbeth

Helaas bereikte vandaag ons het bericht dat Lammie Askes is overleden. Door haar ziekte, kanker, ging ze langzamerhand lichamelijk achteruit, en nu is zij thuis overleden. Alhoewel zij niet in het dorp woonde, was ze al jarenlang lid van VDO, haar kinderen gingen hier naar school, en tot voor kort was zij lid van de tekenclub. Iedereen die wil is van harte welkom bij de crematie op zaterdag 26 mei om 17.00 uur in het crematorium Appingedam. Aansluitend is men ook welkom op Koningsoord 6 Oudeschip, voor een hapje en een drankje.

Opgenomen in Algemeen nieuws

Hemelvaart boulen

13 mei 2018 door Liesbeth

Op 10 mei was het weer zover. Het was Hemelvaartsdag, de dag dat Oldenzijl met elkaar strijdt om het Jeu de Boules kampioenschap. Tijdens het inschrijven van de ploegen probeerden we nog te achterhalen hoe lang er al op Hemelvaartsdag werd ‘gebouled’. Niemand die het precies wist, maar we schatten toch al zeker twintig jaar. Misschien dat Frans in z’n archief kan terugvinden wanneer de eerste wedstrijd was.

 

 

 

 

RAD_2275

In de dagen voor Hemelvaartsdag was het prachtig, zonnig weer. De dag zelf begon met regen, maar gelukkig werd het rond de middag droog. Wel was het koud, waardoor de spelers dik ingepakt met de wedstrijden begonnen. Gelukkig brak af en toe het zonnetje door en konden de jassen open.

 

 

JdB-2

 

Er hadden zich vijf koppels ingeschreven, die allemaal tegen elkaar speelden. De wedstrijdleiding, Marjolein Zwerver en Anton Klein, had bepaald dat een wedstrijd maximaal 1 uur mocht duren, omdat we anders in tijdnood zouden komen. Anton hield als scheidsrechter nauwgezet de tijd bij en moest af en toe zeggen dat het uur bijna om was. Uiteindelijk kon door tijdgebrek alleen de wedstrijd tussen Bouke & Klaas tegen Louwe & Louis niet worden uitgespeeld. De tegenstanders waren flink aan elkaar gewaagd en af en toe ging het om het laatste puntje. Maar uiteindelijk is er een winnaar uit de bus gekomen. En dat waren Bouke & Klaas. Zij hadden alle wedstrijden gewonnen. Maar hoe zou het zijn gelopen als de wedstrijd tegen Louwe & Louis wel was uitgespeeld? Hoe dan ook, zij zijn de terechte Oldenzijlse winnaars van 2018 en mogen de Jeu de Boules wisselbeker voor een jaar naar huis nemen

Opgenomen in Activiteiten

Culturele fietstocht op 1 september

13 mei 2018 door Liesbeth

Oosternieland heeft ons gevraagd of Oldenzijl wil deelnemen aan de culturele fietstocht op 1 september a.s., die zij samen met andere dorpen en theatergroep Opnieuw organiseert. De deelnemende dorpen zijn Oosternieland, Oudeschip, Oosteinde, Roodeschool, Eppenhuizen en Zandeweer. Het bestuur van VDO leek het leuk om hieraan mee te doen. De tocht is ongeveer 30 kilometer lang en voert door alle dorpen. In elke dorp vindt iets cultureels plaats. Wat dat is, daarover zijn we met z’n allen nog over aan het nadenken. Ideeën en suggestie zijn welkom. Zodra meer bekend is, laten we het weten. Maar zet alvast in de agenda: 1 september van 13.00 tot 16.00 uur Culturele fietstocht, startpunt het Dorpshuis (voor Oldenzielsters)

 

Opgenomen in Activiteiten

foto’s kunnen weer geplaatst

11 mei 2018 door Liesbeth

Met dank aan Anton en Martijn: er kunnen weer foto’s geplaatst worden op de site. Mocht iemand met terugwerkende kracht nog foto’s geplaatst willen zien: stuur even een mailtje, en ik regel het

Opgenomen in Algemeen nieuws

Advertenties