Activiteiten september 2017

16 augustus 2017 door Liesbeth

23 september : burendag met oogstfeest, nader bericht volgt

Opgenomen in Activiteiten

Dames op het scherm

28 juli 2017 door Liesbeth

Zaterdag 29 juli om 18 uur spelen de dames elf tegen Zweden. Deze wedstrijd is te zien op het scherm in het dorpshuis. Oranje attributen en liederen zijn van harte welkom!

Opgenomen in Activiteiten

Oldenzielsterperikelen en -mysterie

27 juli 2017 door Liesbeth

Zoals jullie hebben kunnen zien staat de Oldenzielster al een tijdje digitaal op de site. De papieren versie is afhankelijk van printmogelijkheden. De vorige versie voldeed niet aan de kwaliteitseisen, dus werd er teruggekeerd naar de eerdere “persen”. Maar nu bleken die uiteindleijk kapot. Dus, niet voor één gat te vangen, is er een neiwue drukker ingeschakeld, de Oldenzielsters afgeleverd voor bezorging.

 

en toen waren ze verdwenen…..

 

Nog altijd is het mysterie niet echt ontrafeld, maar ze zijn terug, en als het goed is vanavond bezorgd. Maar waar ze in de tussentijd zijn gebleven, welke avonturen zij hebben meegemaakt? Geen idee.

Opgenomen in Algemeen nieuws, oldenzielsters

Oldenzielster juli 2017

19 juli 2017 door Liesbeth

oldenzielster juli 2017, het linkje naar de nieuwe Oldenzielster

Opgenomen in oldenzielsters

Dorpshuis gesloten

4 juli 2017 door Liesbeth

in verband met andere feestelijkheden is het dorpshuis gesloten op zaterdag 15 juli.

Opgenomen in Algemeen nieuws

activiteit(en?) augustus 2017

25 juni 2017 door Liesbeth

Zaterdag 26 augustus: barbecue. Nader bericht volgt.

 

hier is het nadere bericht: barbecue gata niet door. Zie nieuwe activiteit september

Opgenomen in Activiteiten

activiteiten juli 2017

9 juni 2017 door Liesbeth

7 en 8 juli: open imkerdagen. aan de Heerdweg 24c in Uithuizen, naast de begraafplaats, zijn de open imkerdagen, met op de zaterdag ook de officiele opening van het (door de leden zelf gebouwde) gebouw.

Opgenomen in Activiteiten

bericht van de gemeente: OV ambassadeurs

9 juni 2017 door Liesbeth

2 juni 2017

Uitbreiding aantal OV-ambassadeurs

In 2015 startte de gemeente Eemsmond met stichting Werk op Maat een proef met OV-ambassadeurs. Deze pilot was dermate succesvol, dat zij uitgebreid wordt naar alle gemeenten in Noord-Groningen. Met andere woorden: alle inwoners van de gemeenten Appingedam, Bedum, Eemsmond, Delfzijl, de Marne, Loppersum, Ten Boer en Winsum kunnen sinds kort een beroep doen op OV-ambassadeurs.

Wethouder Harald Bouman, voorzitter van het bestuurlijk overleg collectief personenvervoer Noord- Groningen, is vooral trots op de OV-ambassadeurs: “het is fantastisch dat er vrijwilligers zijn die als het nodig is voor dag en dauw klaar staan om onze medebewoners te helpen met het reizen met het openbaar vervoer. Want juist met vrijwillige inzet van onze bewoners en de beschikbaarheid van het openbaar vervoer houden we onze regio leefbaar en comfortabel”.

OV-ambassadeurs

OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die iedereen die met het openbaar vervoer wil reizen helpen met het kopen en gebruiken van de OV-chipkaart en het regelen van de reis. Reizigers in spé die graag willen reizen met trein of bus maar onzeker zijn over het in- en uitchecken mogen een eerste keer samen met de OV-ambassadeur een proefrit maken. OV-ambassadeurs hebben ook ervaring met het ondersteunen van reizigers met beperkingen. De ambassadeurs weten precies welke perrons, stations, treinen en bussen goed toegankelijk zijn voor mensen die slecht ter been zijn. Ook leren zij mensen met een verstandelijke beperking om met de OV-chipkaart te reizen – jong en oud.

Werk op Maat en OV-bureau

Stichting Werk op Maat heeft veel ervaring met het werven en opleiden van vrijwilligers. Het OV-bureau Groningen Drenthe, verantwoordelijk voor al het busvervoer in beide provincies, hebben het concept OV-ambassadeur bedacht en een training ontwikkeld. Werk op Maat en het OV-bureau verzorgen samen de opleiding van OV-ambassadeurs. Ook hebben zij medewerkers van de zorgloketten van de acht gemeenten wegwijs gemaakt in het openbaar vervoer en uitgelegd wat een OV-ambassadeur voor de inwoners van de betrokken gemeenten kan betekenen.

Openbaar vervoer in Noord-Groningen

Noord-Groningen is een dunbevolkte en uitgestrekte regio. Bereikbaarheid van voorzieningen en de mobiliteit van bewoners vraagt aandacht. Door het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren verwachten de gemeenten dat de regio aantrekkelijk blijft voor haar bewoners. Met de wetenschap dat bussen en treinen alleen blijven rijden als daar voldoende gebruik van wordt gemaakt.

—————————————————————————————————————————–

 

Opgenomen in gemeentenieuws

met vreugde geven wij kennis:

29 mei 2017 door Liesbeth

Het jaarlijkse kampioenschap jeu de boulen van Oldenzijl is dit jaar gewonnen door Marjolijn Zwerver en klaas Dijksterhuis. De vaste partner van Marjolijn, Dick Knol, moest helaas vroegtijdig afhaken vanwege een ontstoken oog. Klaas vond dit niet erg, en is misschien wel extra blij met zijn beker!

Opgenomen in Activiteiten, Algemeen nieuws

“Martijn maakt een briefje”, maar ik heb de scoop

25 mei 2017 door Liesbeth

Tja, zit ik aan tafel, zegt ie: “Martijn maakt een briefje”. Das mooi, zei ik, maar als rechtgeaarde journalist wil ik het nieuws eerder brengen. En daar komt ie!

 

Vanaf aanstaande maandag 29 mei zal het dorpshuis gebruikt worden als dagbesteding door Erik en Gea. Een maandje proberen hoe het bevalt, van twee kanten, en dan verder kijken. De dagbesteding is op maandag, dinsdag en donderdag, en de activiteiten zijn in en rondom het gebouw. Wie wil is van harte welkom om binnen te lopen en te kijken wat er gebeurt.

Opgenomen in Algemeen nieuws

Advertenties