Bericht uit het bestuur

11 december 2017 door Liesbeth

Op vrijdag 26 januari staat de jaarlijkse ledenvergadering gepland. Nader bericht volgt.

Op zaterdagavond 23 december is de Kerstmaaltijd gepland: gourmetten of kaasfondue. Opgeven via info@oldenzijl.nl.

Met Oud en Nieuw zijn er dit jaar geen oliebollen, helaas, maar wel vanaf half één een open dorpshuis om elkaar weer de beste wensen te kunnen doen toekomen.

 

Opgenomen in Activiteiten, Algemeen nieuws

Mooie link!

9 december 2017 door Liesbeth

klik hier voor een link naar 155 oude foto’ s van Oldenzijl!

Opgenomen in Algemeen nieuws

Alweer een activiteit in december

29 november 2017 door Liesbeth

Op zaterdag 9 december organiseert Ik&Zorg een soortement van kerstmarkt. Het vindt plaats in het dorpshuis vanaf 10.30 tot 14.30. Er zijn verschillende eigengemaakte kerstartikelen te koop, maar ook snert en gluhwein! Iederee is van harte welkom!

Opgenomen in Activiteiten

Oei, oei, oei

22 november 2017 door Liesbeth

Ojee, Sint is het grote boek kwijt! Hellup!!

Wil je voor 30 november doorgeven welke brave kinderen in Oldenzijl wonen? Het beste kan dat via Martijn, die heeft de kortste lijnen met de Sint!

De kinderen zijn dan ook welkom op zaterdag 2 december voor de knutselmiddag vanaf 16 uur en het zetten van de schoen, zondag tussen 11 en 12 kan het, hopelijk gevulde, schoentje weer gehaald worden. Maar denk eraan: alleen de brave kinderen!

Opgenomen in Activiteiten, Algemeen nieuws

Vrijdag 8 december 2017

18 november 2017 door Liesbeth

op vrijdag 8 december is de jaarlijkse vergadering van de ijsvereniging. Op de vooravond van het 90- jarig bestaan, feestje op 10 februari.

Zowel voor het bestuur zelf, als vior de kascommissie worden nieuwe mensen gevraagd. Maar vooral: wie gaat er mee naar de NK allround en sprint? Opgeven bij Arne-Jan.

 

 

Opgenomen in Activiteiten, IJsvereniging

En nog even dit:

5 november 2017 door Liesbeth

Het bestuur heeft de offerte voor de driehoek goedgekeurd, onder voorbehoud van toekenning van de subsidie. De aanvraag hiervoor is ingediend, dus nog even duimen!

Het bestuur heeft een gesprek gehad met de Vereniging Kleine Dorpen Groningen over de toekomst van het dorpshuis en de mogelijkheden van een federatieve stichting. Dit wordt voortgezet op 22 november tijdens een gezamenlijke bijeenkomst van de VKDG. Die avond is er een vergadering in Roodeschool, samen met andere dorpen, en dan staat dit punt op de agenda.

Op zaterdag 2 december kan de schoen weer gezet worden. De goedheiligman is van plan ’s nachts langs te komen, dus met wat geluk kun je de volgende dag een volle schoen halen.

Een toneelclub is in opriching, er zal op woensdag worden geoefend. Mocht je aspiraties hebben, of niets te doen op de woensdagavond, kun je je opgeven bij Erik de Roover.

en dat was het nieuws van deze bestuursvergadering!

Opgenomen in Algemeen nieuws

activiteiten november 2017

5 november 2017 door Liesbeth

Op zaterdag 18 november JAM SESSION. Vanaf 16 uur is iedereen “regulier” welkom, vanaf 19.30 uur mag iedereen komen jammen, iedereen die zin heeft. Ongeacht niveau of muziekvoorkeur, neem je instrument mee en let’s play some music!

Opgenomen in Activiteiten

Oldenzielster eierballenfeest

3 november 2017 door Liesbeth

Het gelegenheidsduo Dorien en Liesbeth, wij dus, draaiden bardienst. En wij wilden natuurlijk heel verrassend zijn. Daar zijn wij goed in, en samen al helemaal!

Dus in september tijdens de zaterdagavond, hebben we de gasten onverwacht verblijd met eierballen, echte Oldenzielster eierballen. De week ervoor recepten gezocht. De vrijdag er voor geoefend. Kippen gevraagd om eitjes. De ragout gemaakt. De eieren ingerold. Paneermeel en ei, de frituurpan.

En toen werd het zaterdag: en het was me toch lekker! En wij zijn niet hebberig (alleen wat laat), dus we gunnen jullie ook het recept van de heerlijke Oldenzielster eierballen

 http://es-factory.nl/blog/2015/04/recept-groningse-eierballen/

 

 

Geniet ervan,

Dorien en Liesbeth

 

 

Opgenomen in Algemeen nieuws

nog een krant?

26 oktober 2017 door Liesbeth

voor nieuws uit onze nieuwe gemeente:http://www.hogelandinternetkrant.nl/

Opgenomen in Algemeen nieuws

Info bulletin Dorpshuis & School

26 oktober 2017 door Liesbeth

Vorige week donderdag heeft het VDO bestuur weer om de tafel gezeten met gemeente Eemsmond om te praten over de toekomst van het dorpshuis. Later schoven ook Erik en Gea namens Ik & Zorg en enkele bestuursleden van de Stichting Nicolaaskerk Oldenzijl aan. Erik en Gea hadden goed nieuws. De financiering van hun plannen is rond. Het VDO bestuur is echter nog in gesprek met de gemeente. Om Erik en Gea niet te laten wachten, gaat de gemeente wel al aan de slag met het voorbereiden van het besluit om het schoolgedeelte te verkopen. Daarna zal er verbouwd worden, maar daar zullen Erik en Gea ons nog precies over informeren als het zo ver is.

Voor het dorpshuis blijft het voorlopig nog zoals het is, totdat VDO en de gemeente er uit zijn gekomen. De gemeente wil dat het dorpshuis altijd behouden blijft voor het dorp. De ambtenaren stellen zich erg constructief op en denken met ons mee over oplossingen. Waarover is de afgelopen tijd gesproken:

  • Niets doen en laten zoals het is. Dat blijkt niet reëel te zijn, want het pand wordt gesplitst in een twee-onder-een-kapconstructie.
  • De gemeente wil niet hele gebouw, dus inclusief dorpshuis, verkopen, omdat je niet weet wat er in de toekomst gebeurt. Ze willen een toekomstbestendige oplossing.
  • Ze willen het ook niet aan VDO verhuren. VDO kan namelijk geen huurprijs betalen (we hebben laten zien wat wij op de bankrekening hebben staan). We zouden dan van de gemeente subsidie moeten krijgen voor de huur die we moet betalen. De gemeente betaalt dan aan zichzelf. Daarvoor krijgen de ambtenaren de handen van het gemeentebestuur niet op elkaar.
  • De gemeente wil het pand graag verkopen. De gemeente kan geen subsidie aanvragen voor onderhoud of vervanging van apparatuur. Ze moet alles uit eigen zak betalen. Daarnaast past het in het huidige denken dat burgers zelf verantwoordelijkheid dragen voor allerlei voorzieningen. Zo zijn de afgelopen jaren de voetbalvelden, kleedlokalen en kantines van de Eemsmondse voetbalverenigingen geprivatiseerd. Deze slag wil men nu ook maken richting dorpshuizen.Op dit moment wordt de mogelijkheid onderzocht om een federatieve stichting op te richten van meerdere dorpshuizen. Daar zijn in Friesland goede voorbeelden van. Het bestuur is daarnaast aan het verkennen of en welke subsidiemogelijkheden er zijn. Want als die er niet zijn, dan hoeven we over de aankoop niet meer te praten.
  • Het bestuur heeft gezegd dat de leden van VDO aankoop van het pand niet zien zitten. Een optie is om een stichting op te richten die het dorpshuis koopt. Volgens het bestuur is Oldenzijl te klein om zowel het bestuur van VDO te bemensen als een stichtingsbestuur. Bovendien hebben wij geen kennis en ervaring met het eigenaarschap van een dorpshuis (verzekeringen, veiligheidsplan, legionellapreventie, enz.).

Zoals gezegd, we zijn nog volop in gesprek met de gemeenten. En dat zal voorlopig ook nog wel zo blijven. Zijn er nog vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.

 

 

Het bestuur van VDO

Opgenomen in Algemeen nieuws

Advertenties