april 2020

17 februari 2020 door Liesbeth

Op 26 april is er een concert te beluisteren in de kerk, op het nieuwe orgel, door Theo Jellema. Aanvang 14.30 uur en entree 10 euro.

Opgenomen in Activiteiten

maart 2020

17 februari 2020 door Liesbeth

Op 29 maart komen Gea Passies en Johanan Havinga met het stuk “de dames Schumann” in de kerk. Aanvang 14.30, entree 10 euro

Opgenomen in Activiteiten

Olnzielster februari 2020

14 februari 2020 door Liesbeth

klik hier voor de nieuwe Olnzielster, met het (bijna) laatste nieuws, februari 2020

Opgenomen in Ol'nzielsters

Curlingclub Oldenzijl?

11 februari 2020 door Liesbeth

Zaterdag was het zover: na jaren zeuren door Louis is er eindelijk naar hem geluisterd (is ie nog altijd blij mee), er werd gecurld.

Er waren deelnemers en publiek, en iedereen genoot. Er zijn, of ik heb het gemist, geen natuurtalenten opgestaan. Met name het vegen is toch een vak apart. Maar wat was het leuk. Er is (nog) geen curlingclub in Noord Nederland, maar misschien kan Oldenzijl hierin voorop lopen?

 

20200208_103137 20200208_110954

 

20200208_105014 20200208_104838

 

Opgenomen in Activiteiten

Eindelijk!

29 januari 2020 door Liesbeth

Zaterdag 8 februari is het eindelijk zover: leden van de ijsvereniging gaan curlingen, curlingschaatsen, het curlingspel spelen. Of hoe je het maar wilt noemen.

Het heeft heel wat jaren geduurd, maar eindelijk is er aandacht voor de leden van de ijsvereniging die niet kunnen schaatsen, en tellen ook zij meešŸ˜œ

Opgenomen in IJsvereniging

geen notulen, wel een verslag

18 januari 2020 door Liesbeth

De jaarvergadering van 19 januari kende een ruime opkomst, wel 27 mensen. Tel daarbij nog 9 formele afmeldingen, dan weten we zeker dat er een grote betrokkenheid is!

LV_DSC28030_1280

Dit jaar zat Eric Z. de vergadering voor, en hij begon met felicitaties vanwege de geboortes binnen het dorp van het afgelopen jaar, wel 5 kinderen zijn geboren. Dit geeft hoop voor de toekomst.

LV_DSC28029_1280

Met uitzondering van een typ/spelfout werden de notulen (geprint op een formaat wat een leesbril vrijwel overbodig maakt) goedgekeurd.

De bestuursmededelingen werden voorgelezen door Martijn. Ten eerste de driehoek, De Driehoek. Helaas is het niet gelukt de financiering rond te krijgen, ondanks alle moeite en tijd die er in is gestoken. Er was gestart met een kunstwerk op de driehoek, maar uiteindelijk werd er alleen subsidie gevonden voor de (later toegevoegde) bermkast. Mogelijk zijn er in de toekomst nieuwe kansen, maar nu in ieder geval niet.

Ten tweede: de dorpsvisie. Het heeft een tijdje stil gelegen, maar wordt wel weer opgestart. Mensen die hieraan mee willen werken of denken of is dat hetzelfde?) worden gevraagd zich te melden. Martijn en Marja zijn de aanspreekpunten. Zij zullen ook nog met iedereen contact opnemen voor het vragen van toestemming voor het plaatsen van de foto’s.

Ook het volgende punt was voor Martijn: het verslag van de secretaris. Het afgelopen jaar zijn er verschillende activiteiten georganiseerd, ook door “burgers” zelf. Ook hier wordt een beroep gedaan op ons allemaal: als je iets wil organiseren doe het, al of niet in samenwerking met het bestuur of dorpsgenoten.

De penningmeester verdeelde zijn boekhoudkundige producten, met helaas een verlies van ruim 2000 euro. Oorzaak ligt deels in de nieuwe boekhoudkundige aanpak, en het terugbetalen van eerdere subsidies. In de begroting van 2020 was nog geen rekening gehouden met de prijsverhoging, zodat de hoop is dat het volgend jaar een stuk beter gaat. Sietse (en mede namens Bouke) stelt voor de penningmeester decharge te verlenen. En dit gebeurt ook onder luid applaus. Bouke is aftredend, en Ad wil hem wel proberen op te volgen.

Martijn is aftredend uit het bestuur, en Dick K. meldt zich. Martijn wordt bedankt (alweer met applaus) en Dick word verwelkomt (en nogmaals applaus).

Vroeger werden nieuwe mensen welkom geheten door Frans, die dan in de Olnzielster een interview plaatste. Voorstel is dat buren van nieuwe mensen kijken of ze hen eens mee kunnen nemen naar het dorpshuis. Verder zullen Yolande en Liesbeth contact gaan opnemen om mensen eventueel, indien gewenst natuurlijk, wat meer te vertellen over het dorp.

Wat betreft bardienst vervallen Christine en Raymond, maar Ad en Arnejan zullen aangeven op welke data zij kunnen dit jaar. Voor Maaike wordt nog gezocht voor een nieuwe partner. En zoals altijd het verzoek, de vraag, de eis, om beter schoon te maken.

Hoogtepunt was natuurlijk het uitdelen van de joker. Paul was helaas niet aanwezig, maar had wel gevraagd of Martijn wilde voorlezen: ik was aan het schoonmaken toen Louis de deur opendeed, wat rare kapriolen maakte, en uiteindelijk op de grond terecht kwam. Louis was er evenmin (traditie?), maar is ondertussen wel op de hoogte van zijn “jokerstatus”.

De joker

Geurt: bij problemen rond de schoonmaak, kan de wc dan niet vooraf worden schoongemaakt, en niet na de bardienst?

Dick: een rekje om verschillende leesbrillen op te hangen in het dorpshuis

Gea: heeft nooit een uitnodiging gehad voor het Kerstdiner, en niemand heeft een formele bevestiging gehad

Eric de R: hoe staat het met de dorpstuin? gemeente heeft nog contacten, loopt, langzaam, maar loopt

Eric de R: worden in het loop van het voorjaar Rustpunt

Marja: iedereen bedankt, met name Linda, voor het vele werk dat is verzet rondom de plaatsing van het orgel in de kerk. Men wil ook graag weer gebruik maken van het dorpshuis voor de komende activiteiten.

Marja: Ad heeft een archiefkast aangeboden, kan mogelijk op de zolder van de kerk, maar geeft ook ruimte voor archief VDO.

Marja: kopij voor de Olnzielster graag voor 1 februari aanleveren.

Sietse: excuses voor de overlast omdat hij vanwege het weer op “lastige tijden” moest werken

Martijn: de gemeente geeft Oldenzijl 14000 euro per jaar, drie jaar lang, om onder verschillende voorwaarden te kunnen gebruiken. Voor ideeen even contact opnemen met het bestuur.

Martijn: namens Bouke: kan er gesproken worden over de plaatsing van het scherm? Dit neemt het bestuur ter hand.

 

Tegen tienen was het weer voorbij. Volgend jaar weer een spel van de avond?

Opgenomen in Algemeen nieuws

Jaarvergadering VDO

17 januari 2020 door Liesbeth

Op vrijdagavond 17 januari vanaf 20 uur is de jaarlijkse jaarvergadering van VDO dƩ gebeurtenis van de week. Er wordt nog gezocht naar een twee nieuwe leden voor het bestuur, en een nieuw lid van de kascommissie. En als je leuke vragen of ideeen hebt: kom maar op!

Opgenomen in Activiteiten, Algemeen nieuws

Eclectisch kerstdiner

26 december 2019 door Liesbeth

Tenminste, als eclectisch “wereldeten” betekent. Achttien mensen hebben ervan gesmuld. De koks en aankleders waren Eric, Ad, Trudy, Christine, Raymond, Jeanine, Louis en Liesbeth.

En zo is er een prachtig gedekte tafel ontstaan, met een (zeer toepasselijk) kerstservies.

de gedekte kersttafel

de gedekte kersttafel

LV_DSC27946_1280

Begonnen werd ( tenminste dat was na eenĀ gezamelijk genoten glas bubbels) met een groentebouillon,

LV_DSC27952_1280

met rode kool ter garnering, de hoofdmaaltijd kwam meer uit de Aziatische hoek, met een Frans/Chinese touch. Rijst met verschillende groentemengsels, met tofu, witte kool, heerlijkeĀ eitjes in saus en “canard” ( wij noemen dat gewoon eend, tochšŸ˜œ?).

LV_DSC27965_1280

Daar waar nog plek was werd er toen ruimte gemaakt voor een kaasplateau, en verschillende zoete ijzen en soezen en taarten en en en en….

 

LV_DSC27975_1280LV_DSC27970_1280

 

jammie

 

(dank aan Leo voor de foto’s)

 

 

Opgenomen in Algemeen nieuws

De Hogelandster top 2000

22 december 2019 door Liesbeth

Altijd al willen weten hoe er in onze gemeente gestemd wordt in de top 2000?

Nou, bij deze:

Ede Staal – Het Het Nog Nooit Zo Donker West 18%
Queen – Bohemian Rhapsody 13%
Eagles – Hotel California 12%
Billy Joel – Piano Man 10%
Danny Vera – Roller Coaster 10%
Boudewijn de Groot – Avond 10%
Normaal – De boer dat is de keerl 9%
Led Zeppelin – Stairway To Heaven 8%
Pink Floyd – Wish You Were Here 7%
Coldplay – Fix You 7%

Opgenomen in Algemeen nieuws

Beelden

20 december 2019 door Liesbeth

Beelden zeggen soms meer dan woorden; vrijdag 13 december heeft de ijsvereniging zijn jaarlijkse ledenvergadering gehouden. Woorden ontbreken mij (ik was er niet bij), maar de beelden van Leo zeggen meer:

LV_DSC27921_1280 LV_DSC27916_1280 LV_DSC27906_1280

 

Opgenomen in Algemeen nieuws, IJsvereniging

Advertenties