speciale editie Oln’zielster

21 januari 2021 door Liesbeth

De speciale  editie is hier te lezen!

Opgenomen in Algemeen nieuws

oliebollen

16 december 2020 door Liesbeth

Sommige tradities blijven bestaan:

Op oudjaarsdag kunnen er weer oliebollen of krentenbollen afgehaald  worden bij Linda (06-50231595) in het dorpshuis  tussen 12 uur en 13.30 uur.

Graag voor 27 december bestellen. Tien stuks voor 5 euro!

Opgenomen in Activiteiten

bericht over dorpshuis

2 december 2020 door Liesbeth

ik kreeg het verzoek onderstaande te plaatsen:

 

Beste bewoner van Oldenzijl, lid van VDO of betrokkene bij Lutje Brussel,

In de media heb je kunnen lezen dat de gemeente het dorpshuis Lutje Brussel zou willen verkopen. Dat raakt ons erg. Daarom willen we zo snel mogelijk een vergadering waarin we dit kunnen bespreken. Vanwege Corona kan dat niet in het dorpshuis, maar kunnen we met maximaal 30 personen samenkomen in de schuur van Johannes Schollema en Inge Masolijn, Hommesweg 1. Alles is Corona-proof geregeld.

Graag zien we je op vrijdag 11 december aanstaande om acht uur (20:00). Meld je vooral aan (vanwege Corona), liefst één persoon per huishouden.

Het bestuur van VDO.

Agenda:

 1. Opening
 2. Stand van zaken: Het voornemen van de gemeente tot verkoop.
 3. Voorstellen voor plannen en uitgangspunten.
  1. Toelichting voorstel van Ik & Zorg (heb je al)
  2. Het voorstel van het bestuur van VDO (z.o.z.)
  3. Bespreking van deze voorstellen
 4. Acties en vervolg
 5. Rondvraag

 

Datum: Vrijdag 11 december 20:00, bij Johannes en Inge, Hommesweg 1. Eén persoon per huishouden liefst.

Aanmelden bij: Dick Knol (0624614068, info@oldenzijl.nl , Eric Zijp, Gerrit Bodde, Ad Prins (0651783381, info@adprins.nl)

 

Dorpshuis Lutje Brussel is een centrale plek voor alle dorpsbewoners van Oldenzijl. Dit valt te lezen in de dorpsvisie die we gezamenlijk hebben vastgesteld in 2018. Onder het kopje Wat ons Bindt kun je lezen dat het dorpshuis niet alleen voor maar ook van het dorp is:

“Het dorpshuis is een actieve ontmoetingsplaats, georganiseerd door dorpsvereniging VDO. Al is het dorp nog geen 100 inwoners groot, de vereniging speelt het altijd weer klaar om al die activiteiten te organiseren ook vanwege de grote bereidwilligheid van velen om zich in te zetten. Die bereidwilligheid hebben we ook naar elkaar toe: er is altijd wel iemand die een hand toesteekt, of luistert.” (Dorpsvisie Oldenzijl, 2018)

We organiseren daar allerlei activiteiten, met vrijwilligers als inzet:

“Ieder gaat liefst zijn eigen gang, maar komt ook vaak naar het dorpshuis (‘Lutje Brussel’) om elkaar op zaterdagavond te ontmoeten, aan het begin van het jaar een goed nieuwjaar te wensen, voor bijeenkomsten van de biljartclub, de hardrijderijvereniging – die in 2018 90 jaar is geworden -, naar gezamenlijke maaltijden of zo maar op zaterdagmiddag om iets te drinken of te eten, naar barbecues, of voor spelletjes voor kinderen en volwassenen.” (Dorpsvisie Oldenzijl, 2018)

Het dorpshuis is ook van belang voor andere betrokkenen, zoals de Stichting Nicolaaskerk Oldenzijl. Zij maken gebruik van het dorpshuis bij bijeenkomsten in de kerk, zoals trouwceremonies, uitvaarten, culturele bijeenkomsten en tentoonstellingen. Ook dan zetten we ons als vrijwilligers in.

In termen van de nota Dorpshuizen van de gemeente Het Hogeland zijn we een Dorpshuis Plus, met een centrale rol voor Vereniging Dorpsbelangen Oldenzijl.

De vergadering stelt daarom een uitgangspunt vast. Die moet leidraad zijn bij het vaststellen van de dorpenvisie door de gemeente Het Hogeland, de beleidsmatige uitwerking daarvan en bij het eventuele gemeentelijke voornemen om tot een andere financiële of organisatorische grondslag voor het dorpshuis te komen. Het uitgangspunt is:

Het dorpshuis moet behouden blijven als een cruciale publieke voorziening van, door en voor bewoners en betrokkenen.

 

Opgenomen in Algemeen nieuws

bestuursvergadering

18 november 2020 door Liesbeth

Aanstaande dinsdag is er een bestuursvergadering waar (onder meer?) wordt gesproken over het raadsvoorstel van de gemeente Hogeland over de verkoop van de dorpshuizen van de gemeente.

Opgenomen in Activiteiten, Algemeen nieuws

Ol’nzielster oktober 2020

15 oktober 2020 door Liesbeth

hier vind je de Ol’nzielster,

 

Maar als extra bericht, even voor de duidelijkheid: het dorpshuis is voorlopig dicht. Nieuws hierover verschijnt op Facebook.

Opgenomen in Ol'nzielsters

Dorsphuis sluit tot nader order!

14 oktober 2020 door Liesbeth

Heel jammer, maar helaas ivm de maatregelen tegen Corona, sluit het dorpshuis voor alle activiteiten totdat er nieuwe maatregelen bekend worden gemaakt.

 

kijk een beetje uit voor en om elkaar, zoals altijd…

Opgenomen in Activiteiten, Algemeen nieuws

nee, echt?

26 september 2020 door Liesbeth

Na een goed gesprek, met goede werkafspraken werd er gewerkt, en gewerkt, en gewerkt.

20200926_105849

Maar de show werd gestolen door een onverwachte gast. Na jaren van gespannen afwachting, verheugt het ons te kunnen meedelen dat er eindelijk een ooievaar is gesignaleerd in Oldenzijl. En nog wel op Burendag!

20200926_12020020200926_121725

Daarnaast werd er nog hard gewerkt aan de ontbossing en het terras:

20200926_11270520200926_112712

 

Met dank aan Christel voor de foto’s!

Opgenomen in Activiteiten

Als je nog wat wil morgen?

25 september 2020 door Liesbeth

Ons bereikte het bericht dat morgen, op Burendag, er activiteiten (klussen dus) zijn gepland, in en rond het dorpshuis. Als je wilt helpen ben je van harte welkom zo rond tien uur.

Op enig moment, zo werd mij ingefluisterd, wordt er ook gebarbecued. Over kosten, opgeven en hoe laat is mij helaas niets bekend. Maar loop gerust even langs, altijd gezellig!

 

Opgenomen in Activiteiten

een bericht vanuit de stichting Nicolaaskerk

3 september 2020 door Liesbeth

Beste Ol’nzielsters,

Graag laten we jullie weten dat er in de Nicolaaskerk (officieel vanaf morgen, maar nu ook al te zien) een expositie is te bekijken met beelden van Johan de Meester uit Garsthuizen.
Zoals je weet, is de kerk overdag altijd open.

Aanstaande zondagmiddag wordt de expositie officieel geopend, in verband met corona in een besloten bijeenkomst, die ene middag is de kerk dan ook gesloten.
Alle andere dagen, t/m 27 september, kun je zo even binnenlopen. Op de zondagmiddagen gedurende deze periode is Johan de Meester steeds zelf aanwezig.

In de bijlage (twee pagina’s)  vind je nadere informatie. Loop gerust een keer binnen.

Op 27 september is er een concert met bariton Palle Fuhr Jørgensen en pianist Roel Praas. Ook daarvan is een flyer (3 pagina’s) bijgesloten met uitgebreide informatie.
Reserveren voor dit concert is wenselijk, via secretaris@nicolaaskerkoldenzijl.nl

Hartelijke groet,
namens de Stichting Nicolaaskerk Oldenzijl
Marja Spakman
secretaris

 

De bijlagen van JohanDeMeester en van de Zangrecital vind je door op de link te klikken.

 

Opgenomen in Activiteiten, Algemeen nieuws

Slijtlagen, bij deze

7 juli 2020 door Liesbeth

Kunnen jullie op de website vermelden dat het aanbrengen van de slijtlagen van 8 juli op Paaptilsterweg-Oldenzijl; Lage vd Weg en Hoofdweg Zuurdijk is uitgesteld tot nader bericht. Dit i.v.m. de verwachte slechte weersomstandigheden van morgen.

Als nieuwe datum bekend is wordt dit gecommuniceerd.

Opgenomen in Algemeen nieuws

Advertenties