beachvolleybal in de eemshaven, augustus 2005

31 juli 2005 door Liesbeth

ALWEER VOOR DE TWEEDE KEER – (geschreven door Liesbeth Span)Op 27 augustus waren we, drie teams sterk, aanwezig op het beachvolleybalfestijn in de Eemshaven. Wederom georganiseerd door volleybalvereniging Mengelmoes, die dit jaar als kadootjes voor petjes had gezorgd.Bouke.Het begon goed: afgesproken was om 9.00 te vertrekken, alleen de coach Bouke wist van de wedstrijdtijden en kwam zelf dus pas tegen half tien aan. Een goed begin is het halve werk!
Zoals eerder dit jaar bleek bij het straten volleybal is in Oldenzijl volleybal de sport van het jaar: vijftien man! Alleen een studentenvereniging van de ALO was beter vertegenwoordigd (maar in iets mindere conditie, al drie dagen kamp achter de rug).

In tegenstelling tot vorig jaar, toen (echt waar) storm, regen en hagel het festijn probeerde te verstoren, was dit jaar de zon bijna de hele tijd aanwezig. Slechts eenmaal een korte onderbreking vanwege een klein buitje. Helaas was het niet mogelijk om de wedstrijden van elkaar te bekijken, we speelden bijna steeds op hetzelfde moment. Wel konden we daardoor gezellig in de pauzes samen spelen, eten, drinken en kletsen.Pauze.

De grond was zwaar, de tegenstanders van wisselend kaliber (fanatieke recreanten, slaperige studenten, geoefende tellers en beginnende scheidsrechters) en de coach liep keurig langs alle velden om op de hoogte te blijven van de standen. Ieder team had daarnaast een aangewezen c (coach, coƶrdinator, captain?, het blijft een geheim). Een ander mysterie: waarom waren wij Oldenzijl 2, 3 en 4? Waar was 1?
Waarom waren de studenten met 1, 2, 3, 6, 7 tot en met 20? Wie had een nummerfobie?
Nog een mysterie: waarom zag Marco de ijzeren paal niet? Waarom hebben de dames van de Eemstuin (onze sponsor) zo’n zin in chocola? Waar was iedereen gebleven toen de uitslagen werden opgevraagd?

Voor degenen die er niet waren, en degenen die er wel zijn geweest:
Oldenzijl 2: 2 punten, gedeeld vierde geworden
Oldenzijl 3: 4 punten, derde plaats en
Oldenzijl 4: winnaar met 5 punten en een derde plek.

Met dank aan allen, deelnemers en fans,
Johannes, Rik, Klaas, Gea, Marco, Aalderik, Anouk, Isabel, Felix, Gijsje, Maartje, Louis, Bouke, Rob, Mariette, Martijn, Alex, Anneke, Erik, Jolande en Liesbeth

En daarna gelijk door naar de barbecue!!!

Anneke heeft de bal.

Louis en Marco.

Klaar met de wedstrijd.

Punten bijhouden.

Geplaatst in Algemeen nieuws

Advertenties