Dag van de regio op 4 en 5 oktober

25 januari 2008 door Liesbeth

Dag van de Regio: twee dagen zwerven door de regio

Meer dan 130 deelnemers zetten hun deuren open

Op zaterdag 4 en zondag 5 oktober as wordt de tweede Dag van de Regio op het Hoogeland gehouden. Dan zetten bedrijven, organisaties en verenigingen van Appingedam tot Zoutkamp, hun deuren open. De Dag van de Regio is een dag waarop inwoners en bezoekers op ontdekkingstocht kunnen gaan in de regio en zich kunnen laten verrassen door wat het Hoogeland te bieden heeft.

Een dag van zien en doen

Dag van de Regio: twee dagen van zien en doen, twee dagen van ontdekken. Want elke deelnemer zet zijn deuren open én biedt een verrassende activiteit. De workshops, demonstraties, excursies en andere activiteiten van de deelnemers maken het tot een bruisende dag! Er is een regionaal tweegangen aanschuiflunch, een demonstratie zeefdrukken en wolvilten en zijn er poëtische vertellingen en vaarexcursies. Of wat dacht u van prehistorisch koken?

Grote belangstelling

De belangstelling voor het evenement is enorm gegroeid. Vorig jaar trok het evenement 7.000 bezoekers en namen 95 bedrijven en organisaties deel aan de Dag van de Regio. Dit jaar doen meer dan 130 deelnemers mee.

Van Appingedam tot Zoutkamp

De deelnemers en hun bedrijven zijn te vinden over het hele Hoogeland. Van Appingedam tot Zoutkamp, in alle acht Noord-Groninger gemeenten kunt u ze tegenkomen. De deelnemers laten u graag zien wat zij in huis hebben. Samen laten zij zien wat Het Hoogeland de moeite waard maakt. Zij heten u van harte welkom!

Maak uw eigen ontdekkingstocht

Stel zelf uw ontdekkingstocht samen! In de speciale Dag van de Regio-magazine dat in Noord-Groningen huis-aan-huis is verspreid, kan iedere bezoeker zijn eigen ontdekkingstocht samenstellen. Ook op www.dagvanderegio.nl zijn alle deelnemers te vinden. U kunt van tevoren uw tocht samenstellen. Of u gaat op pad en laat u verrassen door de wat de dag u brengt!

Dag van de Regio is een jaarlijks terugkerend evenement dat in 2008 voor de tweede keer wordt georganiseerd op Het Hogeland. In Oost-Groningen is de dag al vanaf 2004 een succes. Bezoekers beleven een heerlijke ontspannen dag.

Dag van de Regio wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van Leader Hoogeland.

Noot voor de redactie:

Heeft u vragen? Wilt u beeldmateriaal of wilt u meer informatie over Dag van de Regio, dan kunt u contact opnemen met Patricia Boiten van Het Hogelandse Huis, telefoonnummer 0595 435275 of

06-30567344.

Geplaatst in Algemeen nieuws

Advertenties