jaarvergadering vdo 3 februari 2012

4 februari 2012 door Liesbeth

jaarvergadering-vdo-1.jpgEr werd gestart met een gastspreker, Koos Dijksterhuis,  voorzitter van het bestuur van de Stichting St Nicolaaskerk Oldenzijl. Hij vertelde erg blij te zijn met de samenwerking met het dorp. De door de stichting ontvangen cultuurprijs van de gemeente Eemsmond wilde hij dan ook delen en er werd een cheque aangeboden voor 250 euro.

jaarvergadering-vdo-2.jpg

Daarna begon de reguliere vergadering. Zo’n 35 mensen waren aanwezig.

Op bijna ijsverenigingswijze stoven wij door de agenda. Het meest belangwekkend was misschien wel dat de prijs van de snacks wordt verhoogd naar 1,50 euro.

Bouke stelde nog voor om vrijwilligers consumptiebonnen te geven, en dat werd nipt aangenomen door de vergadering. Zijn voorstel om de kosten en de opbrengst  van de maandelijkse maaltijden bij te houden werd afgewezen. Het bestuur geeft aan dat redelijk helder is dat er bij zo’ n 30 eters kiet wordt gedraaid.

De kascommissie vroeg na een prachtig verhaal van Marja  over hoe je het jaar aan je voorbij ziet komen in bonnen, de vergadering decharge te verlenen. Marja wordt opgevolgd door Isabel.

Dit jaar zal er urinoir worden geplaatst (voor mannen die niet weten dat een rand een grens aangeeft), en zullen dames- en herenwc worden verwisseld van plaats.

Op 8 september zal het tweede lustrumfeest worden georganiseerd, inclusief Hoogelandstergames.

In juni, de 8e, de9e en de 10e, wordt er weer een quiltfestival georganiseerd. Er worden een paar duizend mensen verwacht, dus de vraag zal komen vanuit het bestuur wie kan helpen.

De gemeente is langs geweest. Het bestuur heeft met hen gesproken en had de bedoeling om de dorpsbewoners te vragen om input. Helaas is daar iets misgegaan. Er is wel gesproken over de verkeerssituatie, een punt wat ook Arnejan naar voren bracht. De snelheid waar mee gereden wordt, de breedte van de weg, de niet gescheiden wegen voor auto en fiets. Het bestuur komt hier op terug.

Het bestuur gaat ook kijken of er nieuwe tafels kunnen worden aangeschaft.

Kijk op de website van de kerk, adviseerde Marja. Er staan mooie en interessante dingen op, maar ook een veiling ten bate van de kerk met prachtige tekeningen.

En op 23 maart komt de toneelvereniging van Godlinze naar Oldenzijl, dus hou de datum vrij!

Het spel van de avond was een muziekquiz. Naast het raden van intro´s, teksten en foto´s, heeft Dick zijn eerste optreden gegeven en na drie maanden gitaarles speelde hij delen van muzieknummers die moesten worden geraden. Winnaars waren Arnejan en Liesbeth, waarbij de eerste het merendeel wist.

jaarvergadering-vdo-3.jpg

Oh ja, Aletta kreeg de joker weer terug van Gijs, vanwege haarbeklimming van de STOEL.

Geplaatst in Algemeen nieuws

Advertenties