jaarvergadering VDO 2012 unicum?

9 februari 2013 door Liesbeth

Op vrijdagavond 8 februari 2013 vond de jaarvergadering van VDO plaats. Met uitzondering van penningmeester Johannes (forse griep) was het voltallig bestuur aanwezig, en zo’n veertig leden.

Om 20.10 werd de vergadering geopend door voorzitter Dick Knol, voor de laatste keer.

Als eerste werd het verslag van de vorige jaarvergadering besproken. Er waren nog wat punten die om actie vragen, zodat het bestuur (deze week) onder meer contact opneemt met Arnejan en Bouke over de voetenstang aan de bar, belt met de gemeente over het aantal uitwijkplaatsen aan de Noorderweg en over de AED kasten, die nog steeds niet geleverd zijn. De AED komt voorlopig in school zodat ze wel in ieder geval overdag en tijdens openingsuren van het dorpshuis te bereiken is.

Het verslag van de  secretaris roept geen vragen op.

Het verslag van de penningmeester wel. Er zijn wat onduidelijkheden die de kascommissie door ziekte van de penningmeester niet kon verhelderen, en ook in de vergadering niet. Dat betekent dat de kascommissie nog korte tijd ” in dienst” blijft. Omdat de leden wel goedkeuring moeten verlenen aan het financieel verslag, zal over een paar maanden alsnog een ledenvergadering bijeen worden geroepen, mogelijk bij een inloopavond of bij de barbecue. De kascommissie zal dan zijn versterkt met Martijn.

Na de pauze was de bestuursverkiezing: Dick was aftredend en niet herkiesbaar. Linda zal zijn  plek innemen. Dick werd bedankt voor zijn langdurige diensten voor VDO, onder meer door het aanbieden van het erelidmaatschap. Leo zal zorgdragen voor gravering.

sam_0419.JPG

De joker werd aansluitend aangeboden aan Liesbeth, die het afgelopen jaar een kieper omkieperde, hulp inriep van heel veel vriendelijke boeren, die met hele grote machines kwamen helpen en toen met vier handjes een heel klein kiepertje omhoog zetten….

De barlijst werd uitgebreid met drie koppels: Gijs en Geeske, Yolande en Geurt, en mogelijk Linda en Marko.

In de bespreking van activiteiten werd gevraagd naar nieuwe ideeen. Er is een groepje dat zal nagaan wat de mogelijkheden zijn voor de opzet van een pubquiz (Martijn, Ilse en Liesbeth), en een groepje dat zich zal buigen over de aankleding van het dorpshuis (Yolande, Vera, Ilse, Linda en Liesbeth.

Zowel wat betreft activiteiten, als om de reden te achterhalen van het teruglopen van de zaterdagavondbezoekers, de wensen met betrekking tot de aankleding, en verfraaiing van de driehoek bij Paul en Diana, zal een enquete worden rondgestuurd in het dorp.

Ton opperde nog dat we gezamenlijk zouden moeten optrekken in het reageren op en over de aardbevingen. Er zal een brief worden opgesteld (mij is ontgaan door wie) die geplaatst zal worden op de site, en aan de gemeente, de NAM, provincie en de minister worden gestuurd.

Het spel van de avond was bingo, die in een moordend tempo en zeer streng werd geleid door Dick.

Dick: bedankt voor al die jaren!

Geplaatst in Algemeen nieuws

Advertenties