het waaide….

2 november 2013 door Liesbeth

Maandag 28 oktober, een dikke storm met code rood wordt verwacht. Men bereid zich voor op het ergste maar ja je kan niet alles vastbinden en opruimen. Zo kwam de storm ook over Oldenzijl waaien en heeft ook menig boom daar in mee genomen.

Bij de Fam. Dijksterhuis ging de oudste boom van het dorp, de treurwilg, om. Deze was toch wel het aangezicht van ons dorp, maar helaas: hij is niet meer. Verder gingen er daar nog 5 bomen om.

Tegenover Vera Bakker op de Hommesweg knakte er één naar beneden. Nu was er over die bomen aan de Hommesweg al menig keer gebeld naar de gemeente in verband met ziekte. Wordt vervolgd.

Bij de Fam. Bugel kwam een top uit een boom naar beneden en deze schampte op een haar na de serre/keuken, wat een geluk voor dit gezin. Fam. Aue kregen door de storm ook drie minder alleen deze kwamen nou net bij de buren op het weitje terecht en is voor hun het opruimen begonnen en hebben ze er weer wat brandhout bij voor de winter.

Ook de Fam. Witteveen zag menig tak voorbij waaien plus twee dikke bomen die omvielen als lucifershoutjes, gelukkig ook voor hun verder geen schade.

Inge en Johannes aan de Hommesweg zagen dat hun dak van de boerderij even werd gelicht en weer op zijn plek terug kwam, hier zal zeker de schade het grootst zijn.

Dick Knol zag zijn windveren van het dak verdwijnen , maar deze zaten er snel weer op.

Verder zijn we in het dorp weinig dakpannen of platen van schuren tegen gekomen zodat iedere bewoner kan zeggen dat het misschien toch nog wel mee is gevallen en het altijd nog erger had kunnen zijn.

(bericht van onze vliegende reporter Yes Witteveen)

Geplaatst in Algemeen nieuws

Advertenties