Jaarvergadering VDO 2014

8 februari 2014 door Liesbeth

De jaarvergadering van VDO op vrijdagavond 7 februari was gedenkwaardig. Niet omdat er echt spannende dingen gebeurden, maar omdat het er een was van herhalingen.

Maar laat ik bij het begin beginnen. Er waren naast het bestuur 21 mensen aanwezig. Het verslag van de drie (!) vergaderingen van het afgelopen jaar riepen geen vragen op. Dat punt was snel afgehandeld. Het verslag van de secretaris werd uitgedeeld, en behalve het feit dat er niet vijf maar zes mensen zijn overleden het afgelopen jaar, was hier ook verder niets over te vragen. De voorzitter kondigde hierna alvast aan dat het bestuur wilde spreken over een contributie- en een prijsverhoging. Aanleiding waren de terugloop van de omzet en de verhoging van de accijnzen. Terecht werd opgemerkt dat dit pas beoordeeld kon worden na de bespreking van het verslag van de penningmeester en de kascommissie.
Het verslag van de penningmeester riep nog wat vragen op, onder meer de vraag over het verschil tussen het verlies van dit jaar, het bezit vorig jaar, en het feit dat er 300 euro verschil was met het bezit van dit jaar. De kascommissie was afwezig, maar Isabel werd in Friesland gevonden, was bereid terug te keren, en de punten werden doorgeschoven naar later op de agenda.
Na de pauze bleek dat niemand zich had aangemeld als opvolger van Eric Zijp in het bestuur. Er werden nog wat voorstellen gedaan, maar uiteindelijk stelde het bestuur voor om in het vervolg met minder leden door te gaan. Zij komen hier nog op terug. Eric krijgt voor bewezen diensten een mooie bos bloemen.
Punt 9 op de agenda betrof de bardienstlijst. Alle bardienstmedewerkers zijn verplicht een IVA cursus te volgen, om te leren hoe om te gaan met het niet schenken van alcohol onder de 18 jaar en andere alcoholgerelateerde situaties. Er zal nog bericht uit gaan wanneer deze cursus plaatsvindt, en ook niet bardienstmedewerkers kunnen meedoen, anders mag je geen alcohol schenken.
De joker werd uitgedeeld aan Leon de Voigt vanwege zijn scootmobielongeluk, waarbij hij in de sloot terechtkwam.
Ondertussen was Isabel gearriveerd en gesteld is dat de betreffende 300 euro waarschijnlijk zitten in niet genoteerde drank en andere ongelukjes. Decharge werd verleend. Isabel wordt opgevolgd in de kascommissie door Louis.
Hierna wordt nog gesproken over verhoging van contributie en prijzen. Yolande vraagt zich af waarom wanneer de omzet daalt degenen die wel komen een hogere prijs moeten gaan betalen. Het voorstel komt om de prijzen niet te verhogen, maar de contributie wel flink te verhogen, 10 euro voor een individu, 15 euro voor een gezin. Dit voorstel wordt aangenomen.

Op het gebied van activiteiten werd, zoals vaker, aangegeven dat het bestuur meer gebruik mag maken van de hulp van de leden. Ter plekke werd gestart met het inzetten van hulp met neut’n schaiten ( Lonneke en Liesbeth), het jeu de boulen (Jolanda vraagt Anton), dauwtrappen(Louis en Johannes zetten de route uit).
Bouke oppert of we ook zelf kunnen volleyballen, omdat deelname aan toernooien eigenlijk geen animo meer heeft. Johannes vertelt dat er mogelijk geld komt voor het aanleggen van een multifunctioneel veldje achter school.
Ton vertelt dat Christien, Lonneke, Paul en hij een plan willen maken voor de verfraaiing van de driehoek, het kruispunt Baalkjepad, Hommesweg en Oldenzijlsterweg. Het advies wordt gegeven om Klaas of GeertJan hier ook bij te betrekken.
Johannes vertelt dat bij de buurtschouw gesproken is over nieuwe verlichting in het dorp, met LED lampen. Waarschijnlijk is het niet mogelijk om mooie lantaarnpalen te krijgen, wel zal het bestuur nog een poging ondernemen.

De rondvraag betrof onder meer de stang ( komt eraan, ligt klaar), wanneer zet VDO een advertentie bij overlijden (bij Oldenzijlsters, oud-Oldenzijlsters, en wanneer een Oldenzijlster iemand van het bestuur hierop attendeert), avondopenstelling in het dorpshuis ( bestuur denkt er over na), waar is de AED ( hangt in school, er komt geen “buitenbak”).

De vergadering wordt gesloten om 23.10, en het spel van de avond vervalt.

Geplaatst in Algemeen nieuws

Advertenties