lintje in Oldenzijl

25 april 2014 door Liesbeth
Ina, Frans en burgemeester Marijke van Beek

Ina, Frans en burgemeester Marijke van Beek

Vandaag, 25 april, heeft Frans Aue een lintje gekregen.

Hier ging veel geheimzinnigheid aan vooraf. Eerst de aanvraag, al bijna een jaar geleden. Toen overleg met de gemeente. Toen, bijna vergeten, overleg met Ina. Daarna werd het wachten.
_DSC11665

_DSC11657

Maar vandaag was het zover. Gisteravond was het dorpshuis versierd door de kleindochters, vanochtend was een groep mensen aanwezig. Maar Frans niet. Frans is met een smoes, voor zijn doen erg vroeg op de dag, naar het dorpshuis gelokt. Toen de burgemeester was gearriveerd, werd hem verteld dat ie ook nog even een foto moest gaan maken in het dorpshuis. Ik hoop dat de blik van verbazing en verwondering op zijn gezicht door iemand op de foto is gezet.

De burgemeester liet weten dat zijn werk als vrijwilliger voor de Ol’nzielster, de bouw van school en dorpshuis, en zijn bijdrage aan de tennisvereniging Hefshuizen, de redenen waren dat de onderscheiding is toegekend.

Marja Spakman heeft, de eerste en waarschijnlijk enige, Ol’nzielster gemaakt waar Frans geen kennis had van de inhoud. Het geeft een overzicht van zijn leven en werk!
_DSC11625
Nadat de burgemeester naar de volgende uitreiking was vertrokken, hebben Frans en Ina, de familie, en dorpsbewoners, school en tennisvereniging, nog heerlijk koffie gedronken, en zich te goed gedaan aan alle gebak, koek en taart die een aantal (dames) had gemaakt. Het was een feest.

Geplaatst in Algemeen nieuws

Advertenties