Kort verslag ledenvegadering VDO 2016

23 januari 2016 door Liesbeth

Op vrijdagavond 22 januari 2016 was de jaarvergadering van VDO. Er waren 18 mensen aanwezig, en 19 mensen hebben zich afgemeld. Louis, positief als altijd, zag het als een goed teken dat zoveel mensen zich betrokken genoeg voelen om zich in ieder geval af te melden.

Marja vroeg of in het verslag van 2015 het vervolg kan worden aangegeven van de vraag of Jim David deel uit zou gaan maken van het bestuur. Later bleek dit al in het jaarverslag van de secretaris te zijn opgenomen. Dit jaarverslag werd voorgelezen door Louis, wat Geurt (alert als altijd) de vraag ontlokte of het voortaan wat langzamer kon. Het verslag van de penningmeester, Gerrit, riep een aantal vragen op. Vooral omdat er nu een nieuwe manier van het opmaken van het ovezicht is gekomen, namelijk veel minder posten. De container van de maatschap Witteveen mag voortaan gebruikt worden door het dorpshuis omdat de schoolcontainer plotseling weg was gevallen. Maar men was algemeen van mening dat het er goed uitzag. Ook de kascommissie was tevreden: Martijn en Diana verleenden decharge.

Na de pauze was het tijd voor de verkiezingen: Martijn is uit de kascommissie, en Liesbeth neemt zijn plaats in. Voor het bestuur was Linda wederom verkiesbaar, en ook Leo van M had zich aangemeld. Het bestuur is dan ook nu weer compleet.

Wat betreft de ontwikkelingen rondom de school is er niets nieuws bij gekomen. Het gebouw staat leeg, en wij zouden er dus gebruik van kunnen maken zolang de gemeente geen andere bestemming voor heeft, bv quilttentoonstelling. Mochten mensen ideeën hebben, dan kan men zich melden bij het bestuur.

De activiteiten van 2016 worden weer georganiseerd door de leden. Bouke wil weer weer proberen om volleybal op te zetten, Diana en Liesbeth doen weer een high tea, Diana organiseert het oudejaarsfeest, Jolanda gaat na of er weer een toneelvoorstelling kan komen, Anton organiseert jeu de boulen. Voor dauwtrappen en neutnschaiten worden nog mensen gezocht, en er wordt bekeken of er weer kookmiddagen kunnen worden gestart. Hierbij aansluitend kwam het volgende probleem naar voren. Er zijn nog maar drie koppels over van degenen die bardienst draaien, en dat is veel te weinig. Waar dit mee samenhangt is niet bekend. Het bestuur gaat een brandbrief sturen naar alle leden, waarbij mogelijk ook wordt voorgesteld dat men niet meedraait in een rooster maar bijvoorbeeld wel de vraag of men drie keer per jaar zou willen draaien. Misschien dat we zo wel “rond” komen. Anton en Jolanda kunnen in ieder geval wel als invallers gevraagd worden, super! In dit verband is ook opgemerkt dat we allemaal een rol spelen in het dorp, en dat niet iedereen bardienst wil draaien, maar wel een andere rol heeft. Zoals bezoeker van het dorpshuis, schoonmaken, Ol’nzielster, de stichting van de kerk; ook belangrijk.

De joker was vorig jaar aan Geurt uitgereikt, maar hij betoogde dat dit een Limburgs en carnavalesk gebruik was, waarbij mensen belachelijk werden gemaakt, en hij weigerde daarom iemand anders aan te wijzen. Daar was lang niet iedereen het mee eens, gelukkig. Daarmee valt de joker terug aan het bestuur, die volgend jaar de joker weer zal uitreiken.

Rondvraag:

Eric vroeg zich af hoe het nu zat met de lantaarnpalen aan de Battenweg. Volgens hem lijkt er op dat er meer palen gepland zijn door de gemeente. Eric zal hier zelf contact over opnemen met de gemeente.

Danny vraagt of de kassa gerepareerd kan worden. Jolanda verwijst naar het repaircafe, het bestuur zal dit gaan doen.

Bouke geeft aan dat de scheve dakpan al een maand geleden is gemeld bij de gemeente, maar er is nog niets mee gedaan. Louis zal dit nogmaals aangeven bij de gemeente. Hij zal ook contact zoeken met Virol over het plaatsen van een container voor oud papier, liefst van vrijdag tot maandag.

Jan vraagt zich af hoe het staat met de aanpak van de driehoek op het kruispunt. Het blijkt af te hangen van het vinden van fondsen. Wanneer die er zijn zal het allemaal nog aan het dorp worden voorgelegd. Jan en Sietse wijzen op de last die trekkers hebben of kunnen hebben op de driehoek, en trouwens ook voor de kerk. Het overzetten van de pomp naar de berm is veel te duur, dus nu geen optie.

Frans meldt dat hij afgelopen iemand heeft gezien met een auto en een ladder, en er van uitging dat toen de dakpan zou zijn teruggelegd.

Jolanda vraagt of de Ol’nzielster niet meer per post, maar per mail verstuurd kan worden. Ondanks het feit dat hij ook integraal op de website komt. Dit wordt afgesproken. Ook gaat Diana een besloten Facebookpagina maken, waarop de activiteiten en dergelijke kunnen worden opgenomen.

Sietse meldt nogmaals de last van met name de boeren over de weg, wanneer is er weer sprake van herinrichting? Na een uitgebreid gesprek wordt afgesproken dat iedereen die last heeft van hobbels en bobbels en verzakkingen in de weg dit OOK zelf melden bij de gemeente.

Corry vraagt of de snelheidsmeting al is geweest. Dat blijkt zo te zijn, en het bestuur zal achter de uitslag aan gaan.

 

Gezien het feit dat er zeer gladde wegen zijn gemeld, wordt besloten om het spel niet te spelen. Marja en Leo hadden dit spel bedacht, maar het blijft nu een geheim tot volgend jaar!

 

Geplaatst in Algemeen nieuws

Advertenties