driehoeksoverleg

5 februari 2017 door Liesbeth

Op zaterdag 4 februari was er bijeenkomst in het dorpshuis over de volgende stappen rondom de vormgeving van “de driehoek”. De architecten waren aanwezig, evenals Paul en Christine van de werkgroep (men is nog op zoek naar medewerkers!), en een ruime vertegenwoordiging van de bewoners. Louis was gevraagd het gesprek te leiden, aangezien Ad helaas ziek was geworden.

Er werd aan de hand van een presentatie (en ja, we moeten echt een nieuwe beamer hebben) duidelijk gemaakt op grond van welke criteria (put moet bereikbaar blijven bv) en ideeënontwikkeling (doorzichtig en licht) men bij het huidige voorstel is gekomen. Paul heeft een vorm gemaakt, en we zijn met een aantal mensen naar buiten gegaan om dit te bekijken. Met name de gebruikers van groot verkeer vonden het plan nog te groot, de angst bestond voor beschadiging, en het plan zal als zodanig worden aangepast.

De gemeente had eerder al aangegeven dat de twee kasten die aan de zijkant staan, zouden kunnen worden verplaatst. Ook is het misschien mogelijk om de bult in de weg bij Dijksterhuis mee te nemen. Er moet in ieder geval vier meter ruimte blijven.

overdag

overdag

 

in de avond

in de avond

Het kunstwerk zelf gaat bestaan uit lamellen van staal, onderhoudsvriendelijk dus, maar daardoor ook licht en lichtdoorlatend. De “ombouw” van de kasten zal op dezelfde manier vorm krijgen, en informatie over de omgeving gaan bevatten.

Er wordt nu ook gekeken naar hoe het schoon te houden is, en er worden offertes gevraagd van “staalbewerkers” uit de omgeving. Er is een bedrag beschikbaar, maar waarschijnlijk niet het volledige bedrag. Als dorpsbewoners zullen we gevraagd worden mee te werken, en wie er nog ideeën heeft om geld te verdienen (vgl uiveraandelen, rommelmarkt, cupcakes, etc)? En, nogmaals, wie zou de werkgroep willen versterken? Voor het einde van dit jaar moet het klaar zijn…..

Geplaatst in Algemeen nieuws

Advertenties