priksleeën bij de brug

13 januari 2010 door Liesbeth

Zaterdag 13 februari jl. zijn er op het haventje priksleewedstrijden georganiseerd.

Ondanks dat het voor de berichtgeving van dit toch wel schaars wordende evenement kort dag was, mochten we toch zo’n 20 deelnemers verwelkomen!

De jongste deelnemers waren Ollie en Max. Met een klein zetje kregen ze het voor elkaar naar de finish te prikken, waarbij Ollie als eerste over de streep ging.

Daarna was het de beurt aan de leeftijdscategorie 8-10jr. Hierbij werd Gerben eerste, Martijn tweede, Mark derde en Jacob vierde. De leeftijdsklasse 11-14jr kon onderverdeeld worden in een dames- en herencompetitie. Bij de dames ging het gevecht tussen Anouk en Lianne; de strijd werd in het voordeel van Lianne beslist.

Bij de heren ging het tussen Nick, Leon en Aaldrik, uitslag: Leon 1, Nick 2, Aaldrik 3. Ook bij de volwassenen kon een verdeling gemaakt worden in een dames- en herencompetitie. Bij de dames won Lonneke voor Isabel, Alleta en Arina. Bij de heren won Felix(stiekem geoefend!?), Louis werd 2e, Paul 3e, Dick Knol 4e, Geert-Jan 5e en Erik 6e.  Opmerkelijk was, dat waar de jeugd zich toch keurig aan de regelementen hield, dit bij sommige volwassenen niet altijd even vanzelfsprekend was. Zowel bij de dames als bij de heren was sprake van een valse start; bij de heren werd een wedstrijd tussen Dick Knol en Erik overgedaan, daar de heren elkaar tijdens de rit belaagden met de prikstok.

Overigens was het een gezellig ijsmiddagje, met versnaperingen vanuit de geleende paardentrailer van Jaap Noordam en verwarming verzorgd door Jaap Bakker; dank allebei daarvoor!

Aansluitend vonden er in het dorpshuis de prijsuitreikingen plaats, waarbij mooie geldprijzen vergeven werden.

De uitslagen (op volgorde van 1 naar minder hoge plaatsen):

Ollie, Max

Gerben, Martijn, Marc, Jacob

Lisanne, Anouk

Leon, Nick, Aaldrik, Gerben

Lonneke, Isabel, Allette, Arina

Felix, Louis, Paul, Dick K, Geert Jan, Erik

Allemaal gefeliciteerd!

Geplaatst in Activiteiten, Algemeen nieuws, IJsvereniging

Advertenties