Feest van de Hardrijderijvereniging 11 februari 2006

11 januari 2006 door Liesbeth

Winterspelen in Oldenzijl
De Hardrijderijvereniging Oldenzijl en Omstreken (opgericht in 1928) heeft op de openingsdag van de Olympische Winterspelen in Turijn voor de leden een winters programma georganiseerd.

Op de weg voor het Dorpshuis ‘Lutje Brussel’ en op het plein van de Openbare Dalton Basisschool “de Schutsluis” in Oldenzijl werden teamwedstrijden verdeeld over drie disciplines gehouden: Klunen, Rodelen en Skiën. Er waren natuurlijk geen Olympische plakken te winnen, maar desondanks werd er fanatiek gestreden om de beste prestatie te leveren.

Het rodelen gebeurde op de weg met karretjes met op elke hoek een wiel en twee prikstokken. Door het bolle profiel van het wegdek leverde dat dolle taferelen op. Blijf maar eens op koers! Slechts af en toe moesten de wedstrijden even worden onderbroken om een passerende auto of fiets door te laten.
Voor het klunen was een hindernisbaan gemaakt op het schoolplein, waarbij de deelnemers het parcours moesten afleggen met een lijsblokje op een lepel in de hand. Het skiën was moeilijker dan menigeen dacht, zie daarvoor maar bijgaande foto.

Na afloop werd in het dorpshuis op een videowal de Tv-uitzending van de 3000 meter mannen in Turijn geprojecteerd. Helaas vond het pechduiveltje van ESSENT het tijd om net in de laatste twee ronden van de spannende rit tussen Carlo Verheijen en Sven Kramer het beeld op zwart te gooien. Van de reacties in het dorpshuis geven wij u maar geen verslag.
De kabelstoring duurde in Oldenzijl ruim vijf uur.

Geplaatst in IJsvereniging

Advertenties