De Schutsluis

24 december 2014 door Anton

Beste dorpsgenoten/leden,

Gisteren heeft Schoolbestuur Lauwers en Eems Toekomstscenario III bekend gemaakt. Daarin staat hun definitieve plan aangaande de scholenspreiding. Daarin kun je lezen dat De Schutsluis helaas per 1 augustus 2015 zal sluiten. Het goede nieuws is dat de school gaat fuseren met OBS Onnema in Zandeweer, die eerst ook op de nominatie stond om gesloten te worden. Zoals jullie weten hebben een aantal ouders zich verenigd en zij hebben zich hard gemaakt voor de belangen van Oldenzijl en De Schutsluis. De school gaat fuseren met OBS Onnema en dit zal een openbare Daltonschool worden in Zandeweer.

In de bijlage vind je Toekomstscenario III, de bijbehorende nieuwsbrief en via de link: http://www.vangoednaargoud.nu/ vind je eventueel nog meer informatie.

Na de kerstvakantie zal er spoedig een bijeenkomst worden gepland voor de ouders van De Schutsluis. Ook dorpsbewoners zijn van harte welkom. Het een en ander roept wellicht wat vragen op over het gebouw.

In januari werkt de projectgroep (die is samengesteld uit de actiegroep en leden van L&E) verder aan het fusieplan. Enkele praktische zaken worden dan verder uitgewerkt. Het gebouw is van de gemeente. Eventuele vragen daarover zullen dus bij de gemeente gesteld moeten worden. Als er iemand is die zich daar mee wil bemoeien, graag!

We hebben hard gewerkt om tot deze fusie te komen. Dit heeft geresulteerd in een presentatie aan de bestuursvoorzitter van L&E. Als je graag de Powerpoint presentie toegestuurd wilt krijgen, mail mij dan even, dan stuur ik die door.

Ook als je nog vragen hebt, dan hoor ik dat graag. In aanloop naar de sluiting van De Schutsluis zal er een moment gekozen worden waarop we als dorps en oud-leerlingen afscheid kunnen nemen van De Schutsluis.

Met vriendelijke groet,

Mede namens de andere actiegroepers,

Lonneke

Via onderstaande links kun je meer informatie krijgen over de sluiting van de school:

 

Toekomstscenario_III_scholenspreiding_Noord_Groningen

 

Nieuwsbrief_3_-_Toekomst_basisscholen_Noord-Groningen_LE_en_VCPO

 

Geplaatst in Algemeen nieuws

Advertenties