Update CoronaMaatregelen gemeente Hogeland

17 maart 2020 door Liesbeth

Sociale teams

– De sociale teams van de gemeente leggen voorlopig alleen huisbezoeken af in urgente gevallen. Als er sprake is van ziekte, wordt zoveel mogelijk telefonisch afgehandeld. Het Sociaal Team blijft telefonisch bereikbaar via 088 – 345 88 88.

– Uit voorzorg vervallen tot 6 april alle activiteiten van Mensenwerk Hogeland. De organisatie is wel telefonisch bereiken via 0595 – 745 090. Zorg gaat nu vooral uit naar de kwetsbaren. Inwoners die iemand kennen die hulp of een luisterend oor nodig heeft, worden verzocht dit door te geven aan Mensenwerk. Mensenwerk neemt dan telefonisch contact op met deze inwoners om te kijken hoe zij ze kunnen helpen. Voor de ondersteuning van mantelzorgers, alleenstaanden, telefoonwinkels en boodschappendiensten bereidt Mensenwerk acties voor.

Afval
– De ronde van de chemokar op 23, 24 en 25 maart in de voormalige gemeente Bedum vervalt en wordt mogelijk op andere dagen ingehaald. Chemisch afval kan worden ingeleverd bij de milieustraat in Groningen of Usquert.

– Het gratis inleveren van snoeiafval op vrijdag 20 maart bij de gemeentewerf aan de Schouwerzijlsterweg in Winsum vervalt. De snoeironde wordt deze week wel gereden in de voormalige gemeente Winsum.

Activiteiten 75 jaar vrijheid

De activiteiten rondom 75 Jaar Vrijheid die tot 6 april gepland staan, gaan niet door. De organisatoren bekijken nog of en wanneer bepaalde evenementen later dit jaar worden georganiseerd. Een actueel overzicht is te vinden op: www.hethogeland.nl/vrijheid.

Sluiting dorpshuizen etc.

De dorpshuizen, jeugdsozen en gymzalen in de gemeente Het Hogeland zijn tot nader order gesloten.

Algemeen: noodverordening van kracht

Op maandag 16 maart heeft voorzitter Koen Schuiling van de Veiligheidsregio Groningen een noodverordening ondertekend. Met deze verordening wordt uitvoering gegeven aan de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die afgelopen dagen door het kabinet zijn afgekondigd. Meer informatie is hier te vinden: https://www.veiligheidsregiogroningen.nl/over_ons/nieuws/voorzitter_koen_schuiling_tekent_noodverordening/

 

 

 

 

Geplaatst in Algemeen nieuws

Advertenties