En nog een update: gemeente

25 maart 2020 door Liesbeth

Locatie Uithuizen Werkplein Ability voorlopig gesloten

Het college van burgemeester en wethouders van Het Hogeland heeft besloten de vestiging van Werkplein Ability in Uithuizen met ingang van vandaag tot 6 april te sluiten. Dit is een gevolg van de Coronacrisis. Gebleken is dat door de aard van de productieprocessen de minimum-afstand van anderhalve meter tussen werknemers moeilijk haalbaar is. Om alle risico’s uit te bannen, is tot sluiting van de vestiging besloten.

Eerder al werd de vestiging van Werkplein Ability in Winsum gesloten. De dienstverlening is verplaatst naar het gemeentehuis in Winsum. De vestiging in Wehe den Hoorn, waar de groenvoorzieningstak is gehuisvest, blijft voorlopig open.

Het bedrijf in Uithuizen vormt de industrie- en dienstverleningstak van Werkplein Ability en biedt beschut werk aan ongeveer 300 werknemers. Die zijn onder meer werkzaam in de metaal- en houtbewerking. Ook verpakkingswerkzaamheden, schoonmaak en postbezorging behoren tot de activiteiten. De postbezorging en schoonmaak blijft voorlopig gehandhaafd. Een aantal opdrachten op locatie wordt verder nog afgerond.

De relaties van Werkplein Ability zijn gisteren op de hoogte gesteld van de sluiting. Voorlopig wordt uitgegaan van sluiting tot 6 april. Door de herindeling is Werkplein Ability een volledig onderdeel van de gemeente Het Hogeland.

Uitstel betaling belasting ondernemers en ZZP’ers

Ondernemers en ZZP’ers in de gemeente Het Hogeland kunnen sinds woensdag 25 maart uitstel van de betaling van gemeentelijke belastingen aanvragen. Ook bouwleges, leges voor evenementenvergunningen en marktgelden vallen onder de regeling. Het uitstel geldt voor een periode van drie maanden. Het aantal betaaltermijnen blijft ongewijzigd. Aanvragen kunnen via de website van de gemeente ingediend (https://hethogeland.nl/coronavirus/ondernemen/uitstel-van-betaling-belastingen). Uitstel aanvragen per brief kan ook: Gemeente Het Hogeland, Team Belastingen, Postbus 26, 9980 AA Uithuizen .

Geplaatst in Algemeen nieuws, Gemeentenieuws

Advertenties